Kärpät rikkoi ennätyksiä SM-liigassa, HIFK tyly isäntä TPS:lle – Pelicans nousi sarjassa jo kolmanneksi

Oulun Kärpät jatkoi voittojen tiellä SM-liigassa, kun se murskasi Jukurit 6-0-lukemin lauantai-iltana Mikkelissä.

Voitto oli Kärpille neljäs putkeen. Samalla Kärpät rikkoi ennätyksiä, sillä se rikkoi sarjan piste-ennätyksen. Aiempi ennätys oli Kärppien hallussa, kun joukkue keräsi kaudella 2013-14 130 pistettä. Nyt Kärpillä on kasassa 133 pistettä.

Kärpät teki historiaa myös varsinaisten peliaikojen voitoissa. Kärpille Jukurit-voitto oli 40:s varsinaisella peliajalla tällä kaudella ja sillä lukemalla se teki ennätyksen. Aiempi voittoennätys olivat TPS:n (1999–2000) ja JYPin (2010–11) 39 voittopeliä.

Jukurit-ottelun tehomiehinä häärivät Jussi Jokinen (2+0), Lasse Kukkonen (1+1), Aleksi Heponiemi (0+2), Nicklas Lasu (0+2) sekä Ville Leskinen (0+2).

Ottelun päätöserässä Kärppien superlupaus Rasmus Kupari törttöili jälleen, kun 18-vuotias hyökkääjä iski vastustajan pelajaa kyynärpäällä päähän.

Helsingin IFK palasi voittojen tielle SM-liigassa, kun se voitti Turun Palloseuran 4-2-lukemin.

Voittonsa myötä IFK nousi sarjassa ainakin toistaiseksi kuudenneksi, eli viimeiselle suoraan puolivälieräpaikkaan oikeuttavalle sijalle.

IFK aloitti maalinteon heti avauserän alussa, kun Joonas Rask onnistui maalinteossa. TPS nousi tasoihin, mutta Lennart Petrell vei IFK:n 2-1-johtoon. Erän aikana Ryan O`Connor vei IFK:n vielä 3-1-johtoon.

Toisessa erässä Sakari Salminen laukoi 4-1-maalin IFK:lle. Kaapo Kakko teki TPS:n 2-4-kavennusmaalin, mutta tämän lähemmäksi se ei pääsyt. TPS putosi sarjassa neljänneksi.

Lahden Pelicans jatkoi voittojen tiellä, kun se voitti KalPan 4-1-lukemin Kuopiossa.

Voitto oli Pelicansille viides putkeen ja se nousi sarjassa kolmanneksi.

Pelicans meni 1-0-johtoon avauserässä, kun Jesse Mankinen onnistui maalinteossa. Aleksandr Shtshemerov lisäsi Pelicansin johdon 2-0:aan toisessa erässä, mutta KalPan Cade Fairchild muutti lukemiksi 1-2.

Päätöserässä Pelicans meni 3-1-johtoon, kun Oliwer Kaski onnistui maalinteossa. Juhamatti Aaltonen viimeisteli vielä tyhjään maaliin loppulukemiksi 4-1.

Vaasan Sport otti askeleen lähemmäksi viimeistä pudotuspelipaikkaa, kun se voitti Ässät 6-2-lukemin Porissa.

Sport oli ennen illan kierrosta viiden pisteen päässä 10. sijalla olevasta JYPistä, mutta nousi Ässät-voiton myötä vain kahden pisteen päähän.

Ässät johti ottelua avauserän jälkeen 1-0-lukemin, mutta Sport mätti toisessa erässä viisi maalia, kun Joel Kiviranta osui kahdesti ja Valtteri Viljanen, Valentin Claireaux ja Antti Kalapudas osuivat kerran.

Päätöserässä Jesse Paukku teki Sportille kuudennen maalin ja Tuomas Huhtanen 2-6-kavennusmaalin.

Tampereen Ilves palasi voittojen tielle SM-liigassa, kun se voitti Hämeenlinnan Pallokerhon 2-1-lukemin Tampereella.

Avauserässä Jere Innala vei HPK:n 1-0-johtoon, mutta Panu Mieho toi toisessa erässä Ilveksen 1-1-tasatilanteeseen.

Ottelu eteni jatkoajalle, jossa voittomaalin Ilvekselle iski kapteeni Eemeli Suomi.