Onko nousu alkanut? HIFK murskavoittoon Helsingissä – Pelicans tyrmäsi sarjan parhaan kotijoukkueen

Helsingin IFK otti toisen perättäisen voittonsa SM-liigassa, kun se kukisti perjantai-iltana kotikaukalossaan Tampereen Ilveksen 5-1-lukemin.

IFK:n kausi on ollut vaikea, sillä suurseura oli ennen kierrosta sarjassa vasta sijalla 12. Voittonsa ansiosta se nousi yhdeksänneksi.

IFK:n maalinteon aloitti ensimmäisessä erässä Iikka Kangasniemi ja Joonas Rask lisäsi erän loppuhetkillä johdon 2-0:aan.

Ilves nousi toisessa erässä maalin päähän, mutta heti seuraavassa vaihdossa Teemu Eronen vei IFK:n 3-1-johtoon.

Ottelun päätöserässä IFK:lta maalinteossa onnistuivat vielä Lennart Petrell ja Miles Koules.

Turun Palloseura otti ison voiton, kun se voitti Hämeenlinnan Pallokerhon 5-4-lukemin.

TPS:n sankarina toimi 17-vuotias superlupaus Kaapo Kakko, joka tekaisi ottelussa kaksi maalia.

Alku ei ollut TPS:lle mainio, sillä HPK meni nopeasti ensimmäisessä erässä 1-0-johtoon. TPS nousi kuitenkin erän aikana tasoihin ja meni ohi toisessa erässä, kun Kakko teki kaksi maalia ja vei joukkueensa 3-1-johtoon.

Otto Nieminen onnistui maalinteossa TPS:lle päätöserässä, mutta HPK nousi maalin päähän päätöserän aikana Niclas Luceniuksen ja Otto Paajasen maaleilla.

Simon Suoranta teki vielä tyhjään maaliin 5-3-osuman, kunnes Jere Innala muutti loppulukemiksi 5-4.

Rauman Lukko otti viidennen perättäisen voittonsa SM-liigassa, kun voitti kotikaukalossaan KooKoon 3-2-lukemin.

Lukko on noussut voittoputkensa aikana jo kuuden parhaan joukkoon ja pysyi siellä perjantai-illan voiton ansiosta.

Lukko meni Brandon Defazion osumalla ensimmäisen erän alussa 1-0-johtoon, mutta KooKoo nousi vielä erän aikana tasoihin Miikka Pitkäsen maalilla.

Toisessa erässä Lukko meni kuitenkin menojaan, kun Tapio Laakso ja Roni Sevänen tekaisivat maalit mieheen.

KooKoo nousi vielä maalin päähän Toni Suurosen onnistuttua maalinteossa, mutta ei pystynyt nousemaan tasoihin. Näin ollen Lukko otti 3-2-voiton.

Lahden Pelicans katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa, kun se haki kolme pistettä SaiPan vieraana 7-2-lukemin.

Pelicans aloitti ottelun räväkästi, sillä Niko Kivelä vei lahtelaiset 1-0-johtoon vain minuutin pelin jälkeen. Jesse Ylönen lisäsi johdon kahteen maaliin, mutta Cody Kunyk toi SaiPan maalin päähän.

Pelicansin Roope Mäkitalo vei uransa ensimmäisellä Liiga-maalillaan lahtelaiset jälleen johtoon ja Hannes Björninen, Taavi Vartiainen, Ylönen ja Roope Elimäki tekivät päätöserässä 7-1-lukemat.

SaiPan 17-vuotias lupaus Matias Mäntykivi teki vielä Liiga-uransa avausmaalin ja muutti loppulukemiksi 7-2. SaiPalle tappio oli vasta kauden toinen kotikaukalossaan.

Porin Ässät palasi takaisin voittojen tielle, kun se kukisti kotikaukalossaan Mikkelin Jukurit 3-1-lukemin.

Ottelu oli pitkään tasatilanteessa, kunnes Ässät tekaisi kolmannessa erässä kaksi maalia ja kurvaili voittoon asti.

Ottelun ensimmäisen maalin iski Jouka Juhola avauserässä, mutta Jukurit nousi toisessa erässä tasoihin.

Ässät meni kuitenkin menojaan kolmannessa erässä, kun Jarno Kärki ja Aleksi Rekonen onnistuivat maalinteossa.

Voitostaan huolimatta Ässät pysyy sarjajumbona.

Kärpät kukisti JYPin, Tappara voitti Sportin

Oulun Kärpät jatkoi vahvoja otteitaan SM-liigassa, kun se voitti Jyväskylän JYPin 2-1-lukemin Oulussa.

Voitto oli Kärpille kolmas perättäinen SM-liigassa ja se pysyy sarjan kärkipaikalla.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi avauserässä, kun Ville Leskinen onnistui maalinteossa. JYP nousi kuitenkin päätöserässä tasoihin, kun Eric Perrin ohjasi kiekon maaliin.

Ottelu eteni aina voittomaalikilpailuun saakka, jossa ratkaisumaalin teki Kärppien Aleksi Heponiemi

Tampereen Tappara murjoi Sportin jään rakoon, kun se otti 6-3-voiton Vaasassa.

Tappara nykäisi jo kolmannessa erässä kolmen maalin johtoon, kun Matti Järvinen, Anton Levtchi ja Juhani Jasu onnistuivat maalinteossa.

Tappara lisäsi johtoaan toisessa erässä, mutta Sport kavensi 1-4-tilanteeseen kolmannen erän alussa. Tomas Zaborsky lisäsi Tapparan johdon neljään maaliin, mutta Niklas Nevalainen muutti vielä lukemiksi 2-5.

Joukkueet tekaisivat vielä maalit peräjälkeen ottelun loppuhetkillä, joten Tappara otti 6-3-voiton.