HIFK otti askeleen lähemmäksi suoraa pudotuspelipaikkaa, HPK:n tähtivahdin ottelu jäi kesken – Ilveksen 18-vuotias maalivahti debytoi vahvasti

Helsingin IFK otti toisen voiton putkeen SM-liigassa, kun se voitti HPK:n 4-3-lukemin Hämeenlinnassa.

Voittonsa myötä IFK nousi suorasta pudotuspelipaikasta pisteen päähän.

HPK meni 1-0-johtoon heti avauserän alussa, mutta IFK nousi tasoihin ja meni 2-1-johtoon Teemu Engbergin ja Ryan O`Connorin maaleilla.

Teemu Turunen ja Jere Innala veivät HPK:n 3-2-johtoon, mutta Erik Thorell nosti IFK:n vielä tasoihin. HPK vaihtoi kolmannessa erässä Emil Larmin pois maalilta. Hän poistui yllättäen maaliltaan, eikä palannut enää kaukaloon.

Ottelu eteni jatkoajalle, jossa ratkaisumaalin IFK:lle iski Jasse Ikonen.

Ilves jatkoi voittojen tiellä SM-liigassa, kun se kukisti Lahden Pelicansin 5-2-lukemin Tampereella.

Voitto oli Ilvekselle kolmas peräkkäinen SM-liigassa. Ilveksen maalilla nähtiin debytantti, kun 18-vuotias tshekkimaalivahti Lukas Dostal torjui 28 kertaa.

Ilves meni 1-0-johtoon avauserän alussa Teemu Rautiaisen osumalla. Teemu Lepaus ja Eemeli Suomi lisäsivät ottelun kuluessa Ilveksen johdon 3-0:aan.

Sitten alkoi Pelicansin kiri. Ensin Jesse Saarinen muutti lukemiksi 1-3 ja minuutin päästä Taavi Vartiainen teki 2-3-kavennusmaalin.

Ilveksen Topias Haapanen laukoi kuitenkin vielä joukkueelleen 4-2-maalin ja Joona Ikonen viimeisteli tyhjään maaliin loppulukemiksi 5-2.

Kärpät voitti Ässät, SaiPa kukisti KooKoon

Oulun Kärpät palasi voittojen tielle SM-liigassa, kun se voitti Ässät 3-1-lukemin Porissa.

Kärpät kärsi edellisessä ottelussaan rajun 1-8-murskatappion, mutta käsitteli sen hyvin.

Kärpät meni 1-0-johtoon heti avauserän alussa, kun Jari Sailio onnistui maalinteossa. Teemu Kivihalme ja Rasmus Kupari lisäsivät vielä erän aikana oululaisten johdon 3-0:aan.

Ässät teki vielä 1-3-kavennusmaalin, mutta tämän lähemmäksi se ei päässyt.

SaiPa otti viidennen peräkkäisen voittonsa SM-liigassa, kun se voitti KooKoon 3-2-lukemin Kouvolassa.

SaiPa johti ottelua toisen erän puolivälissä 2-0-lukemin, mutta KooKoo nousi tasoihin Toni Kähkösen ja Kim Strömbergin maaleilla.

Ottelu eteni aina jatkoajalle, jossa SaiPalle ratkaisumaalin teki Robin Salo.

JYPille tärkeä voitto KalPasta, Jukurit voitti Sportin

JYP palasi takaisin voittojen tielle SM-liigassa, kun se voitti KalPan 2-1-lukemin Jyväskylässä.

Ottelu oli elintärkeä pudotuspelien suhteen, sillä JYP oli ennen ottelua sarjassa viimeisellä pudotuspeliapaikalla, sijalla 10 ja oli vain kaksi pistettä edellä 12. sijalla olevasta KalPasta.

JYP meni 1-0-johtoon toisessa erässä, kun Jerry Turkulainen onnistui ylivoimalla maalinteossa. KalPa nousi kuitenkin tasoihin Ilkka Pikkaraisen osumalla.

Ottelu eteni jatkoajalle, jossa JYPin Ossi Louhivaara teki 2-1-voittomaalin. JYPin voiton myötä joukkueiden välinen ero on kolme pistettä.

Jukurit palasi voittojen tielle SM-liigassa, kun se voitti Vaasan Sportin 5-4-lukemin Mikkelissä.

Jukurit johti ottelua avauserän jälkeen 1-0-lukemin. Toisen erän alussa Kristian Tanus ja Teemu Henritius muuttivat lukemiksi 3-0, mutta Sport nousi maalin päähän Toni Kallelan ja Joel Kivirannan osumilla.

Anttoni Honka vei Jukurit 4-2-johtoon, mutta Sport nousi vielä maalin päähän Tommi Tikan osumalla. Sport nousi 4-4-tasatilanteeseen, kun Roope Talaja onnistui maalinteossa.

Ottelu eteni aina voittomaalikilpailuun asti, jossa ratkaisumaalin Jukureille teki Vadim Pereskokov.