Kärpät kärsi rajun 1-8-murskatappion, kokenut vastaavaa viimeksi 80-luvulla – Mikko Manner tyrmää ohipeli-teorian

Oulun Kärpät koki rajun 1-8-murskatappion Lukkoa vastaan Raumalla. Murskatappion lisäksi oululaisjoukkueen luottohyökkääjä Mika Pyörälä loukkaantui.

Kärpät johtaa sarjaa murskatappiosta huolimatta ylivoimaisesti 23 pisteellä. Edellisen kerran Kärpät on kärsinyt rumemman tappion liigakaudella1988-89, jolloin oululaisjoukkue koki 3-11-murskatappion Tampereen Tapparalle.

Kärppien päävalmentajan Mikko Mannerin mukaan Lukko oli todella tyly ja hyödynsi omat paikkansa. 

– Heidän lumipallo lähti oikeaan suuntaan. Jouduimme kokemaan, varmaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella, rökäletappion karvasta kalkkia. Asiat eivät menneetkään niin kuin olisimme halunneet. Monta kertaa olemme saaneet olla siellä toisella puolella ja välillä kuuluu näitäkin hetkiä kokea. Manner toteaa MTV Urheilulle ja jatkaa:

– Silloin on hyvä hetki testata joukkueen iskua, ja sitä miten joukkue iskee tästä takaisin – miten käyttäydymme sen jälkeen, kun tuleekin epäonnistumisia ja vastoinkäymisiä.

Jääkiekonseuraajille saattoikin hiipiä mieleen, että kyse on vain klassisesta ohipelistä. Mannerin mielestä tästä ei ollut kyse.

– Kaikki olivat ihan tosissaan, mutta joskus jääkiekko on niin nopea peli, ettet itse saa parasta irti ja kun toinen on tyly, niin silloin voi tällä tavoin käydä, Manner kertoo.

Tappio on raju, ja niin kuin Manner totesi, tilanne on uusi oululaisjoukkuelle. Kärppien pelaajia testataakin tulevana lauantaina, kun oululaisjoukkue kohtaa sarjajumbo Porin Ässät. 

Manner muistuttaa, ettei yksittäiset tappiot tai voitot keikauta oululaisten laivaa suuntaan taikka toiseen.

– Uskomme omiin arvoihimme voittojen ja tappioiden hetkellä. Kaikkia harmittaa aina, kun tappio tulee ja ovat iloisia silloin, kun tulee voitto. Meidän toiminnassamme on kuitenkin ollut isompia arvoja, kuin yksittäisen jääkiekko-ottelun voittaminen tai häviäminen, Manner pohtii ja jatkaa:

– Meille on iso arvo se, että meillä olisi hyvä olla keskenämme ja meidän keskinäiset suhteemme antaisivat energiaa ja kokisimme itsemme arvokkaaksi. Ei jääkiekko-ottelun häviäminen muuta sitä millään tavalla. 

Pyörälän loukkaantuminen

Kärpille tuli lisää jobinpostia kolmannen erän puolivälissä, kun 37-vuotias hyökkääjä Mika Pyörälä loukkaantui ja joutui jättämään ottelun kesken. 

– Aika näyttää, mikä hänen tilanne on. Nykypäivänähän valmentajat eivät saa kommentoida näitä millään tavalla, Manner muistuttaa.

Pyörälä on Kärppien sisäisen pistepörssin kolmantena, tehoilla 16+16=32. Hänen merkityksensä on suuri myös pukukopin puolella ja arjen tekemisessä.

– Jokainen joukkueenjäsen on arvokas ja roolit ovat vähän erilaisia. Silloin, kun joku tipahtaa rivistä pois, joku toinen hyppää kehään. Joukkuelajista on kysymys. Pyörälä, kuten kaikki muutkin, ovat arvokkaita pelaajia. Toivotamme hänelle pikaista paranemista, Manner toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat