Kärppä-luotsi otti syyt niskoilleen rajusta CHL-pettymyksestä – Leijona-puolustaja eleestä: "Suuri kunnioitus, että uskaltaa sanoa noin"

Mikko Manner otti syyt niskoilleen Kärppien CHL-tappiosta 0:24

Jääkiekon CHL:ssä Oulun Kärpät koki rajun pettymyksen puolivälierissä, kun se hävisi itävaltalaiselle Red Bull Salzburgille yhteismaalein 3-4. Kaksiosaista puolivälieräsarjaa hallinnut Kärpät kaatui tehottomuuteen. Oululaisseuran päävalmentaja Mikko Manner teki varsin näyttävän eleen rajun pettymyksen jälkeen, kun hän otti syyt omille niskoilleen.

– Minun takia hävittiin ihan täysin. Valmistin joukkueen niin huonosti ensimmäiseen otteluun, Manner sanoi C Moren haastattelussa.

Manner viittasi ensimmäiseen osaotteluun, jonka Kärpät hävisi 2-3. Kyseisessä taistossa Kärpät nousi kahden maalin takaa tasoihin, mutta Salzburg iski voittomaalin aivan kolmannen erän loppuhetkillä.

Näkemys on kova, sillä Kärpät oli kenttätapahtumissa selvästi Salzburgia edellä. Varsinkin toisessa osaottelussa, jossa oululaisseura loi jatkuvalla syötöllä tekopaikkoja.

Keskiviikkoa Leijonien mukaan hypännyt Kärppä-puolustaja Jani Hakanpää arvosti Mannerin elettä.

– Suuri kunnioitus hänelle, että uskaltaa sanoa noin. Kyllä se herättää suurta luottamusta pelaajissa häntä kohtaan, Hakanpää miettii MTV Sportille.

– Tiedämme kyllä sen, että hän on yrittänyt parhaansa mukaan valmistaa meitä. Niin kuin kaikki muutkin ovat tehneet. Varmasti jokainen laittoi kaiken likoon tai sen, mitä pystyi. Välillä peli vain on tämmöistä. Välillä se kiekko ei mene mistään sisään.

– Kyllä me kaikkemme jätimme kentälle. Sillä tavalla voidaan rauhallisin mielin jatkaa eteenpäin, Hakanpää pohtii.

Kärpät oli Suomen ainut CHL-toivo puolivälierävaiheessa. Liigassa oululaisjoukkue on ollut koko sarjan suvereeni ykkönen koko alkukauden ajan.

Hakanpään mukaan CHL-pettymys pitää käsitellä oikein.

– Pitää nähdä tuloksen taakse. Mikä siellä on ollut hyvää ja mikä on sitä, missä meidän pitää parantaa. Nuo ovat hienoja oppikokemuksia niin meille joukkueena kuin yksilöinä. Tuo hitsaa meitä varmasti yhteen, kun saadaan pelata tiukkoja, kovia pelejä jo kauden aikana. Tuo kokemus auttaa meitä, aivan varmasti, Hakanpää uskoo.

Lue myös:

    Uusimmat