Mikko Manner koki unohtumattoman viikon Leijonien päävalmentajana – naulasi Juhamatti Aaltosesta tyhjentävän toteamuksen

Videolla juttua Leijonien sunnuntain Ruotsi-ottelusta.

Mikko Manner, 48, sai tällä viikolla ikimuistoisen kokemuksen, kun hän hyppäsi Leijonien päävalmentajan paikalle. Manner paikkasi Jukka Jalosta, joka jäi Ruotsin EHT-turnauksesta sivuun tuoreen polvileikkauksen takia. Manner sai mukaansa spesiaalin muiston. Aivan kuten muilla, myös hänen arkensa jatkuu nyt kevään isojen pelien parissa.

Manner toimii normaalisti Leijonien apuvalmentajana. Kun pääkäskijä oli sivussa, hänen nimikkeensä muuttui.

Manner toimi nyt ensimmäistä kertaa Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja. Vaikka nimellinen pesti ei kauaa kestänyt, nautti hän siitä täysin rinnoin.

– Jätkät ottivat heti ensimmäisen voiton jälkeen kiekon talteen. Se menee kotikaappiin talteen, ja sitä voi sitten kiikkustuolissa muistella ja katsella. Pitää olla onnellinen siitä, että omalla intohimolla ja niiden ihmisten avustamana, jotka ovat olleet ympärillä, on päässyt tähän pisteeseen. Iso kiitos menee muille valmentajille, huoltajille, pelaajille ja kaikille, jotka ovat tässä maajoukkueen matkassa. Sain puhua ihan omana itsenäni joukkueen parissa ja sain olla juuri sitä, mitä aina olen. Jokainen pelaaja vielä valmistautui niin hyvin, etten näyttänyt ihan aasilta, Manner naurahti MTV Urheilulle turnauksen jälkeen.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Leijonat kaatoi torstaina Sveitsin voittomaalikilpailun jälkeen 6–5. Lauantaina Tshekki jäi jalkoihin peräti luvuin 6–1.

Turnaus päättyi Suomen kannalta aavistuksen kitkerästi, kun Ruotsi oli parempi maalein 3–1.

– Kotijoukkue oli erittäin vahva. Heidän puolustajansa liikkuvat erittäin hyvin ja samaan aikaan meidän kiekollinen peli jäi vajaaksi. Emme saaneet sellaista jatkumoa päälle, mitä esimerkiksi Tshekkiä vastaan saimme. Matkan varrella oli vähän kokoonpanoon liittyviä vastoinkäymisiä, mutta ei niiden taakse voi mennä, Manner kuvaili.

Ylistys vanhalle tutulle

Leijonien joukkueessa nähtiin sekä uusia kasvoja että moninkertaisia arvokisakävijöitä. Valokeila kohdistui erityisesti Juhamatti Aaltoseen, 37, joka palasi kuuden vuoden tauon jälkeen maajoukkueympyröihin.

Aaltonen on Mannerille hyvin tuttu tapaus. Kaksikko kun on tehnyt vuosien ajan yhteistyötä Kärpissä.

– Näimme parasta ”Juhista” varmaan koskaan, Manner latasi.

– Oli upeaa nähdä hänen otteitaan ja hänen pelaamistaan. Itse osasin silloin aikanaan viedä peli-ilon häneltä, mutta nyt sitä näkyi. Hän osoitti sen, että hän pystyy yhä pelaamaan korkealla tasolla. Se näkyi ihan kaikessa, hyökkäysten päättämisissä ja niin edelleen.

– Hänelle on käynyt niin kuin viinille – paranee vaan, mitä vanhemmaksi tulee, Manner heitti hymyissä suin.

Aaltonen väläytteli Ruotsi-pelin jälkeen, että hänen maajoukkueuransa saattoi olla tässä.

– Viisaammat saavat sitten kertoa, että jatkuvatko pelit. En näe mitään syytä sille, että miksi ei, Manner sanoi Aaltosen lopetttamispuheisiin liittyen.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Aivan kuten pelaajilla, myös Mannerin arki jatkuu kiireisenä. Hän palaa nyt SHL-seura Brynäsin penkin taakse.

Panokset ovat tapissa, sillä Brynäs yrittää vielä nousta pudotuspeliviivan päälle. Sinne matkaa on kahdeksan pistettä.

– Nyt alkaa se kovin ja hienoin rutistus. Kuten kaikki tietävät, SHL:ssä sarja on auki. Meillä on kolme pinnaa niin sanotusti turvalliselle maalle, mutta on selvää, että haluamme vielä pudotuspeleihin mukaan. 11 peliä jäljellä. Seuraavat neljä viikkoa ratkaisevat sen, että missä sitä ollaan. Meillä on heti viikon alussa iso peli Linköpingiä (viimeinen pudotuspelijoukkue) vastaan. Sitten kohtaamme torstaina Oskarshamnin ja lauantaina ohjelmassa on paikallispeli Leksandia vastaan. Aikamoinen viikko. Voi sanoa, että tämä on valmentajan parasta aikaa, kun yrittää vain auttaa pelaajia mahdollisimman paljon menestyksen eteen, Manner sanoi tulevasta.

Lue myös:

    Uusimmat