Mainos

Karmiva raskausilmiö kuohuttaa lukijoita: "Jessus sentään näitä nykyäitejä"

Uutinen raskausaikana tupakoimalla pienempää vauvaa tavoittelevista äideistä on saanut lukijoilta järkyttyneen vastaanoton.

Terveydenhuollossa ilmiö on tuttu, joskin sen todetaan olevan marginaalinen, nuorilla naisilla esiintyvä tapa.

MTV3:n lukijoita uutinen on kuitenkin kuohuttanut. Asiaa on kommentoitu kärkkäästi sekä itse uutisen yhteydessä että Facebook-sivuilla.

Osa ei tahtonut uskoa, että kukaan polttaisi tahallaan saadakseen pienemmän lapsen.

"Voi olla, että eivät vaan pääse tupakasta eroon, tuskin tahalleen polttavat lapsen pienemmyyden takia. En oikee jaksa uskoa, että kukaan riskeerais tahallaan lapsensa terveyttä."

Suurella osalla lukijoista kuitenkin uutinen sai veren kuohumaan.

"Jessus sentään näitä nykyäitejä...samalla "tuskalla" synnytät pienen ja suuren. KUN äiti polttaa niin samalla nikotiini siirtyy verenkierron kautta lapseen ja lapsen hapensaanti vaikeutuu... tälläsestä tulee vihaiseksi!!!!"

"Mitä ihmisten päässä oikeen liikkuu?"

"Tuleva 160-senttinen hongankolistaja"

Monia MTV3:n lukijoita uutinen kuohutti siinä määrin, että he olivat valmiita kyseenalaistamaan tupakoivan oikeuden äitiyteen. Kommenteissa muistutettiin myös, että tuleva lapsi kantaa seuraukset tupakoinnista.

"Vinkki: keisarinleikkaus. Vaihtoehtoisesti kannattaa pitää ne jalat ristissä ja housut jalassa. Jos mielenrauha järkkyy noin paljon, niin selibaatti voi olla hyvä vaihtoehto."

"Varmaan siinä on sitten vaekkapa tuleva poika tyytyväinen vanhempiinsa, kun siitä tulee 160 senttinen hongankolistaja sen takia."

"Poltin 6 vuotta ja lopetin ilman mitään apua ja ilman erityistä motivaatiota.. Jos lapsen tekee, niin pitäisi motivaatiota riittää. Jos ei pysty millään ilveellä ja laastarilla lopettamaan niin ehkä niin heikkopäinen ei edes ansaitse lasta?"

Myös omaa kokemusta asiasta löytyi.

"Kyllä oma äitini poltti ketjussa kun odotti minua. Johtui kuulemma siitä että, kun äitini oli muiden odottavien äitien kanssa neuvolassa, heitä varoitettiin, että tupakointi saattaa pienentää sikiötä. Tästä he tietysti innostuivat ja alkoivat polttamaan ketjussa, jotta lapsi olisi pienempi ja synnytys helpompi. Vuosi oli 1985. Olen edelleen katkera... Terveisin mies 175cm."

THL:n mukaan raskaana olevista naisista 15 prosenttia ja alle 20-vuotiaista jopa puolet tupakoi.

(MTV3)

Millaisia ajatuksia uutinen herättää?

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.