Karmiva lastenloru piinasi brittikaupungin asukkaita vuoden – tämä oli totuus yöllisten herätysten takana

Karmivaksikin kuvailtu lastenloru piinasi brittikaupunkia vuoden, ennen kuin totuus selvisi.

It's raining, it's pouring. The old man is snoring. He went to bed and bumped his head and couldn't get up in the morning.

Tunnetussa lastenlorussa sataa kaatamalla, ja vanha mies kuorsaa. Mies menee sänkyyn ja lyö päänsä, eikä enää pääse ylös aamulla. Arvellaan, että lorussa viitataan mahdollisiin aivotärähdyksen vaaroihin.

Joka tapauksessa lorussa on karmiva sävy, joka taatusti korostuu, jos lorun kuulee lapsen laulamana myöhään yöllä, eikä kukaan tiedä, mistä ääni tulee. Näin kuitenkin oli asian laita 138 000 asukkaan Ipswichin kaupungissa, Englannissa, kertoo Mirror, joka nosti muutaman vuoden takaisen tapauksen esille näin halloweenin kunniaksi.

"Se herätti minut öisin"

Kaupunkilaiset alkoivat kuulla lastenlorua jo syyskuussa 2017. Paikalliset ihmettelivät asiaa esimerkiksi paikallislehti Ipswich Starille seuraavana vuonna kuultuaan karmivaa lurittelua jo vuoden verran.

– Se herätti minut öisin, se oli kerta kaikkiaan kauhistuttavaa, eräs nainen kertoi lehdelle.

Nainen kertoi kuulevansa sen useaan kertaan öisin, aamuyhdeltä, aamukahdelta, aamuneljältä, aivan satunnaisiin aikoihin. Naisen mukaan se saattoi kuulua kerran yössä tai useaan otteeseen.

– Viime viikolla se soi tunteja, se oli vain kamalaa, hän kertoi tuolloin.

Alice Randle kertoi lorun kuuluvan joskus tuntikausia. Oletettavasti Randle on myös Ipswich Starin nimettömänä haastateltu perheenäiti.

– Kuulostaa siltä, että sen laulaa hyvin nuori lapsi, hän kertoi Independentille.

Tämä oli totuus lurittelun taustalla

Randle valitti asiasta kaupunginvaltuustoon kuukausien kidutuksen jälkeen. Kaupunginvaltuusto otti asukkaiden huolen todesta, ja lähetti tiimin selvittämään, mistä ääni kuului. Useaan otteeseen tiimi metsästi ääntä, mutta se ehti loppua ennen kuin he saapuivat paikalle.

Kun Alice Randle soitti ja ilmoitti heränneensä ääneen iltayhdentoista jälkeen 10. syyskuuta vuonna 2018 tiimin onnistui vihdoin selvittää äänen lähde.

Kaupungin asukkaat olivat taatusti iloisia kuultuaan, ettei kyseessä ollut kaupunkia piinaava kummitus tai muu henkimaailman hahmo. Kyseessä oli vain hämähäkkien laukaisema liikehälytin.

Viranomaiset jäljittivät äänen läheiselle Farthing Roadin tehdasalueelle ja hälytin saatiin sammutettua.

Tehdasalueen edustaja kertoi, että hälyttimen oli tarkoitus karkottaa mahdolliset varkaat, ja se oli suunniteltu niin, että sen kuulisivat ihmiset vain alueen sisäpuolella.

Selvisi, että hälytin oli kuitenkin asetettu liian kovaääniseksi ja sen laukaisivat kameran linssien päällä kuljeskelevat hämähäkit. Asetuksia muutettiin ja kaupunkilaiset saivat jälleen nukkua yönsä rauhassa.

Koska halloweenia vietetään Suomessa, ja miksi? 3:28
Milloin halloweenia vietetään Suomessa?Lue myös:

    Uusimmat