Mies auttoi humalaisen naisen kotiin, haki veitsen ja iski neljä kertaa – tupakalle parvekkeelle lähtenyt tuttava ehti kuulla vain parahduksen

Vuonna 1959 syntynyt virtolainen mies on tuomittu kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen Virroilla tapahtuneesta puukotuksesta.

Turun hovioikeuden mukaan Jari Matti Olavi Leinonen tappoi viisikymppisen naisen lyömällä tätä ainakin neljästi pitkäteräisellä veitsellä kasvoihin ja kehoon Virroilla vuoden 2017 toukokuussa.

Ennen välikohtausta tuomittu sekä eräs toinen mies olivat joutuneet taluttamaan naisen kotiinsa, sillä hän ei ollut pysyä pystyssä omin jaloin.

Uhri oli tilanteessa vahvasti humalassa. Kuoleman jälkeen naisen veren alkoholipitoisuudeksi todettiin 3,6 promillea.

Asunnossa nainen oli jätetty olohuoneen lattialle istumaan, ja toinen miehistä oli mennyt asunnon parvekkeelle tupakoimaan. Hän oli ehtinyt polttaa savukkeensa puoliksi, kun avoimesta ovesta kantautui naisen parkaisu.

Kun mies tuli takaisin sisään, nainen kertoi Leinosen puukottaneen häntä. Myöhemmin nainen kuoli vammoihinsa.

Asiaa käsiteltiin aiemmin Pirkanmaan käräjäoikeudessa, missä mies myönsi puukottaneensa naista. Hän kuitenkin kiisti, että hänen tarkoituksenaan olisi ollut tappaa nainen. Mies esitti saman näkemyksen Turun hovioikeudelle tekemässään valituksessa.

Turun hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota syyksilukemisen tai rangaistuksen osalta, vaan miehelle langetettu kymmenen vuoden vankeusrangaistus jäi voimaan. Hovioikeus antoi ratkaisunsa asiassa tänään.

Lue myös:

    Uusimmat