Mainos

Tuttavien kotiviini-ilta päättyi 40 veitseniskuun Oulun Toppilassa – kolmekymppinen tuomittiin elinkautiseen murhasta

Rovaniemen hovioikeus on tuominnut vuonna 1984 syntyneen miehen elinkautiseen vankeusrangaistukseen Oulun Toppilassa talvella 2017 tapahtuneesta murhasta.

Tuomion perusteella Jari Ensio Koistinen surmasi tuttavansa suurella keittiöveitsellä kotiviinin merkeissä vietetyn illan päätteeksi. Verityö tapahtui uhrin asunnossa viime vuoden maaliskuussa.

Teko oli erityisen raaka, sillä mies löi uhriaan veitsellä eri puolille kehoa noin 40 kertaa. Hän myös jatkoi tekoa vielä senkin jälkeen, kun uhri makasi maassa. Väkivallan johdosta uhrilla oli vammoja eri puolilla kehoa sekä sisäelimissä. Osa veitseniskuista lävisti tai halkaisi miehen kylkiluita.

Oikeudessa Koistinen myönsi aiheuttaneensa uhrin kuoleman, mutta väitti toimineensa hätävarjelutilanteessa tai hätävarjelun liioittelutilanteessa.

Uhri suuttui, kun illanvietto päättyi

Koistisen mukaan uhrin kuolemaan johtanut tilanne oli saanut alkunsa, kun uhri oli suuttunut siitä, että Koistinen oli ollut poistumassa miehen asunnolta. Hänen mukaansa mies oli ottanut aseen ja uhannut sillä häntä. Tämän jälkeen oli painittu, ja tässä yhteydessä hän oli käyttänyt veistä.

Oikeuden mukaan kyse ei ollut hätävarjelutilanteesta. Ase, jolla uhri Koistista uhkasi, ei ollut oikea. Koistinen oli myös käynyt veitsen kanssa uhrin kimppuun vasta sen jälkeen, kun kuulapyssyllä uhkailu oli loppunut.

Aiemmin jo Oulun käräjäoikeus tuomitsi Koistisen murhasta elinkautiseen vankeuteen. Koistinen valitti ratkaisusta hovioikeuteen. Rovaniemen hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että Koistinen on syyllistynyt murhaan. Rangaistus ei muuttunut.

Hovioikeus antoi ratkaisunsa tällä viikolla.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja