Karkuteille lähteneen valkoisen kengurun omistaa ahvenanmaalainen Therese – kertoo Nya Ålandille: "Kengurun kasvattaja halusi todella myydä sen minulle"

Ahvenanmaalaisen Nya Åland -lehden haastattelema kengurunomistaja kiittää kaikkia, jotka osallistuivat Willy Wonka -nimisen kengurun etsintöihin.

Willy-kenguru hämmästytti ahvenanmaalaisia loikkimalla Hammarlandin Långträskiin asti. Willy oli ilmeisesti säikähtänyt ukkosta ja lähtenyt karkuun.

Willy saatiin iltapäivällä kiinni nukutusnuolen avulla.

Omistaja Therese Söderberg kertoi Nya Ålandille, että Willy on kuulunut perheeseen muutaman viikon ajan. Söderberg kertoo, että päätyi hankkimaan Willyn pienen painostuksen jälkeen.

– Hän (kengurun kasvattaja) todella tahtoi myydä sen minulle, hän toteaa lehdelle.

Pääsi vapaaksi tiukista turvatoimista huolimatta

Willy olisi selvinnyt luonnossa hyvin, Söderberg arvelee.

– Kun hän saa vähän ruohoa syödäkseen, hän on tyytyväinen.

Willy on nuori uros eikä tottunut laumaelämään, joten Söderbergin arvoin mukaan Willy todennäköisesti nautti itsenäisestä seikkailustaan.

Ongelmat olisivat tulleet kuitenkin vastaan syksymmällä, kun lämpötila laskee.

Söderberg ihmettelee lehdelle, että Willy on päässyt pakenemaan. Aiemmin Söderbergiltä oli karannut laama, mutta tilalla on sen jälkeen tehty jopa tiukempia turvajärjestelyjä kuin suositukset vaativat.

Nukutusnuoli tepsi

Willyn kiinnisaaminen ei ollut helppoa.

– Ne kulkevat jopa 70 kilometriä tunnissa ja hyppäävät korkealle, hän kertoi.

Willyn ei tiettävästi pitäisi pystyä hyppäämään yli kahta metriä, mutta Söderberg epäilee Willyn säikähtäneen salamointia niin pahasti, että se onnistui pääsemään aidan yli.

Kengurua voidaan yrittää saada kiinni tekemällä aitauksia tai houkuttelemalla se esimerkiksi siementen avulla ansaan. Ruotsista kuitenkin tuli suorempi ohje: ampukaa sitä nukutusnuolella.

Se toimi. Willy kannettiin unessa takaisin kotiin.

Lue myös:

    Uusimmat