Kari Tolvanen: Näin katujengi pysäytettiin kymmenen vuotta sitten

Kansanedustaja Kari Tolvanen (kok.) kertoi aamun Huomenta Suomi -ohjelmassa, miten Helsingin poliisi pysäytti etnisen jengin kymmenen vuotta sitten.

Tolvanen työskenteli tuolloin poliisina. Hän nousi kansanedustajaksi viime eduskuntavaaleissa ja on nyt virkavapaalla poliisista.

- Kymmenen vuotta sitten meillä oli Helsingissä etninen jengi, joka ryösti ihmisiä. Se saatiin silloin aisoihin, ja se loppui siihen, Tolvanen sanoi.

Ensimmäinen askel jengin pysäyttämiseen tuolloin oli tehokas poliisitoiminta.

- Se on se ensiapu, joka siihen pitää ja voidaan tehdä, että saadaan johtohahmot pois markkinoilta pidätettyä ja vangittua. Sen jälkeen alkoi hyvin tiivis yhteistyö sosiaaliviranomaisten kanssa, Tolvanen kertoi.

Tolvasen mukaan valtaosa jengin jäsenistä saatiin yhteiskuntakelpoisiksi. Jengin johtajan kohdalla käytettiin kovempia keinoja.

- Muistaakseni jengin johtaja oli täysi-ikäinen, ja hänet karkotettiin Suomesta. Se oli aika hyvä pelote näille muillekin, että pahimmillaan voi käydä näin, Tolvanen kertoi.

Nyt esiin nousseen jengin kohdalla vastaavat toimet eivät ole mahdollisia, Tolvanen muistuttaa.

- Nythän on kyse lapsista, joten se ei ole mahdollista nyt.

Tolvasen uskoo, että hyvällä viranomaisyhteistyöllä ja järjestötoiminnalla suurin osa nykyisen nuorisojengin jäsenistä saadaan yhteiskuntakelpoisiksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja