Kari Tapion tunnustukset: En ole eläissäni maistanut silliä

Kari Tapio on omien sanojensa mukaan vanhan liiton jätkiä. Asenteelleen uskollisena laulajalla on muutamia asioita, joita hän ei aio kuuna päivänä omistaa tai tehdä.

Pankkikortti

En omista pankkikorttia, enkä tule koskaan omistamaan. Jos lähden viikonloppuisin jonnekin ja minulla olisi pankkikortti, eläisin yli varojeni. Olen kiero savolainen, ja älytän itseäni sillä, etten voi ottaa mistään rahaa.

Minulla on sen sijaan vanha Hippo-pankkikirja muovikansiossa. Se naurattaa pankkineitejä. He kysyvät aina, että milloin Jalkanen siirtyy maksukorttiin. Vastaan, että sittenhän minusta tulisi erakko. Naputtelisin vain kotona, enkä näkisi teidän kauniita silmiä!

Tietokone

Ostin vaimolle tietokoneen sillä ehdolla, ettei minun tarvitse katsoa sitä lainkaan. Tällä koulutuspohjalla en opi sen käyttöä, enkä haluakaan oppia.

Kun Pia siirtyi nettiaikaan, hän alkoi maksaa laskut netissä. Sen jälkeen hän tulostaa ne minulle. Kirjoitan summat ja päivämäärät A4-ruutupaperille käsin ja laitan mappi ööhön.

Kun käyn pankissa, katson, täsmäävätkö heidän tiedot oman kirjanpitoni kanssa. Vedän viivan yli, jos asia on kunnossa.

Silli

En ole koskaan eläissäni maistanut silliä. En edes tiedä, minkä makuista se on. Muistan, kun äitini sanoi, että minä en pistä suuhun mädännyksiä!

Koko meidän perhe pitää sillistä, vaimo tykkää kuin hullu. Kun joku sanoo "silli, tilli ja uudet perunat", ilmoitan, että elkää kiroilko mun aikana.

Golf

Jossain vaiheessa golf tuli kovasti muotiin. Minä en golf-mailaan koske.

Kerran olin caddiena vetämässä kärryä Vierumäellä. Pyristelin aikani pusikossa etsimässä omaa palloani kuin puolukkaa metsässä, kun tajusin, että tämä ei ole ollenkaan lajini. Kunnioitan silti kaikkia lajeja.

Kaiken lisäksi siellä kentällä töpötellään ruutuhousuissa. Minä en sellaiseen paikkaan lähde, minne ei saa laittaa farkkuja.

Kari Tapio pähkinänkuoressa

- Toimi kirjapainon latojana ennen kuin alkoi saada elantonsa musiikista.

- Läpimurto vuonna 1976 singlellä Laula kanssain.

- Monet Kari Tapion iskelmistä ovat kantrivaikutteisia.

- Lukeutuu Suomen suosituimpien lavaesiintyjien joukkoon.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja