Kari Tapio: Meillä kähistään joka päivä!

Kari Tapion rinnalla on kulkenut vaimo Pia aina vuodesta 1964 asti. Artistikonkari kertoo, mistä heillä kotona riidellään ja mikä tekee hänet erityisen iloiseksi.

Keksiikö 46 vuotta yhdessä ollut pari enää riidanaiheita, särmät kun lienevät vuosien saatossa hioutuneet? Kysymys saa Kari Tapion riemastumaan.

− Meillä kähistään joka päivä! Olemme kaikesta eri mieltä. Se on ihan hyväntahtoista, mutta oman mielipiteeni ilmoitan aika reippaasti, ja Pia ilmoittaa omansa, artisti sanoo.

Tuorein väittely laukesi, ei perinteisen kaapin, vaan lampun paikasta. Kari Tapion mukaan vaimolla on paljon hyviä ideoita, mutta kaikkia hän ei silti nielaise.

− Sähkömiehet kävivät laittamassa yhden lampun ja kysyivät, mihin paikkaan se tulee. Saimme aikaiseksi hirveän kähinän. Hävetti oikein, kun vieraat kuulivat.

− Jälkeenpäin aina naurattaa, kun riita oli ihan jonninjoutava.

Nuorempana Kari Tapio oli myös melkoisen mustasukkainen.

− Mutta siitä olen luopunut, sillä ketään ei voi omistaa. Molemmilta osapuolilta menee mustasukkaisuuteen hirveästi energiaa.

Tukena koko perhe

Mutta kähinät sikseen, Jalkaset kun ovat harvinaisen tiivis perhe, joka viihtyy yhdessä myös työajalla.

Pia kulkee mukana miehensä keikoilla. Perheen nuorin poika toimii isänsä managerina, kaksi vanhempaa soittavat bändissä.

− Kun sain sydäninfarktin, Pia lupasi, että on jatkossa aina mukana. Inhoan yksinäisiä hotellihuoneita. On kivaa, että on elämänkumppani, pojat ja koira mukana bändissä, Kari Tapio sanoo.

Erityisen onnellinen Kari Tapio on siitä, että omat pojat saavat elantonsa isän kautta.

− Minulla on suuri armo nykyisen nuorisotyöttömyyden aikana työllistää omat lapseni. Olen surullinen nuorten puolesta, kun heillä ei ole töitä.

Koiranpentu pitää vauhdissa

Kun puhutaan Jalkasten perheestä, oman lukunsa ansaitsee kokoonpanon täysivaltainen ja uusin jäsen: Pyry-koira, rodultaan valkoinen länsiylämaanterrieri.

− Pyry täyttää kahdeksan kuukautta ja menee kuin pyryharakka. Minulla on mennyt kahdet silmälasit sekä oma ja Pian puhelin.

− Koira ei tunne omaa kokoansa, menee vaikka elefantin päälle, Kari Tapio kuvaa rakasta tuholaista.

Perheen edellinen karvaturri eli lähes 15 vuoden ikään. Kari Tapio joutui piikittämään koiran ikivihreille niityille viime joulun aikaan, juuri ennen konserttia. Surun kourissa perhe totesi, ettei uutta koiraa tule.

Näin kuluikin kaksi kuukautta.

− Mökötimme kotona ja katsoimme telkkaria. Koti oli niin autio, ei kuulunut kynsien rapinaa, laulaja kertoo päätöksen pyörtämisestä.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat