Mainos

Karateklubi mainosti murhauhreilla: ”Itsepuolustusta harjoittelemalla he olisivat selvinneet”

Ruotsissa on noussut kohu karatekurssin mainoksesta, jossa on mainittu nimeltä useita murhattuja naisia. Mainoksessa todettiin, että itsepuolustusta harjoittelemalla naiset olisivat selvinneet hengissä. Yksi mainoksen nimeämistä murhauhreista on 17-vuotias Lisa Holm. Tapauksesta uutisoi muun muassa The Local.

Murhattujen nimiä sisältäviä mainoslehtiä oli jakanut Etelä-Ruotsissa Ängelholmissa sijaitseva karateklubi Savyron Karate.

Mainoksessa listataan kahdeksan tunnetun murhauhrin nimet, joista yksi on viime kesänä kuolleena löydetty Lisa Holm. Lehtisessä todetaan, että jos he ”ja 150 muuta naista, jotka on murhattu 2000-luvulla, olisivat harjoitelleet itsepuolustusta, he olisivat todennäköisesti selvinneet hengissä”.

Alueen karateliiton johtaja Leif Almö on tyrmännyt mainoksen “täysin mielipuolisena”. Almön mukaan kyseinen karateklubi tarkastetaan läpikotaisin, ennen kuin sen sallitaan aloittaa yhtäkään kurssia.

– Kuolleiden naisten nimien käyttäminen mainostamiseen on niin alhaista kuin voi vain olla. - - Karatea voi käyttää itsepuolustukseen, mutta vaikka nämä naiset olisivatkin osanneet sitä, ei se takaa että he olisivat nyt elossa.

Karateklubin omistaja on pyytänyt anteeksi mainostaan, kertoo Helsingborgs Dagblad. Omistaja toteaa halunneensa vain nostaa esiin naisiin kohdistuvat hyökkäykset auttaakseen naisia.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.