Mainos

13-vuotias tyttö järkyttyi: Ruotsalaiskioskissa myydään kuukautissuojia vain täysi-ikäisille

Kioskilla asioinut tyttö järkyttyi kuullessaan, että hänen ikänsä ei riittänyt kuukautissuojien ostoon. 

Ruotsin Boråsissa asuva Matea Lapanje oli kaupungilla ystävänsä kanssa, kun he päättivät poiketa läheisellä kioskilla. Pressbyrån-kioskissa he kohtasivat erikoisen näyn, joka järkytti tyttöjä suuresti. Siteet ja tamponit oli asetettu reseptilääkkeiden joukkoon kassan taakse, ja niille oli asetettu 18-vuoden ikäraja.

Lapanje kysyi myyjältä, koskiko ikäraja lääkkeiden lisäksi todella myös kuukautissuojia, ja hän sai myöntävän vastauksen. Nuori nainen ei voinut uskoa vastausta todeksi.

– Mitä jos olen menossa bussilla jonnekin ja olen unohtanut ottaa niitä mukaan, enkä voi tehdä ostoksia siellä. Minusta se on sairasta ja hyökkäävää, Lapanje toteaa.

Vastaava tapaus sattunut aiemminkin 

Kioskista poistumisen jälkeen Lapanje kirjoitti kokemuksestaan erääseen Facebook-ryhmään, jossa se sai nopeasti runsaasti huomiota. 

– Todella monet reagoivat siihen. Minusta se on hyvä, sillä on väärin, että tällaistä tapahtuu. Kommenteissa monet muutkin kertovat kokeneensa samaa, tyttö kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Pressbyrån-kioskin tiedottaja Lennart Schultz vastasi ihmisten reaktioihin kertomalla, että kyseessä on taatusti ollut inhimillinen erehdys, sillä hygieniatuotteille ei miehen kertoman mukaan ole asetettu ikärajaa. Tiedottajan mukaan yrityksellä on olemassa selkeät ohjeet siihen, kuinka kyseisiä tuotteita on käsiteltävä. Koska yrityksen tietoon on tullut jo kaksi vastaavaa tapausta, yritys lupaa selvittää, tulisiko ohjeita selkeyttää

Viime vuoden syyskuussa saman yrityksen myymälässä Tukholmassa 22-vuotiasta naista pyydettiin esittämään henkilöllisyystodistus tamponiostosten yhteydessä.

Vaikka kyseessä olisikin ollut inhimillinen virhe, Lapanjen mukaan se ei silti tee teosta hyväksyttävää.

– Se ei ole naisten vika, että heillä on kuukautiset. Ajattele lapsia, jotka eivät uskalla kysyä vanhemmiltaan ja joutuvat pyytämään jonkun ostamaan suojia, koska he kulkevat ympäri kaupunkia verta vuotaen, tyttö toteaa.

Tytön mukaan yrityksen henkilökuntaa tulisi kouluttaa toimimaan paremmin vastaavanlaisten tilanteiden varalle. 

***

0:48

Lähteet: Expressen, Aftonbladet 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja