Kruunupyy valitsi vuoden valmentajaksi juutalais- ja rokotevastaisen – näin seura kommentoi kohua: "Eihän se hyvältä näytä, ei todellakaan"

Kruunupyyläinen urheiluvalmentaja Linda Karlström paljastui ruotsalaisdokumentissa rokote- ja juutalaisvastaiseksi.

Kymmenen vuotta telivoimistelijoita valmentanut Linda Karlström sai joulukuussa tunnustuksen työstään. Kruunupyyn kunta nimittäin palkitsi hänet vuoden valmentaja -titteliltä.

Pian tuon jälkeen Karlström nousi Ruotsissa ja Suomessa otsikoihin, kun SVT julkaisi dokumentin Dokument inifrån: Vaccinkrigarna, joka kertoo rokotteita vastustavista ihmisistä. Dokumentissa esiintyy myös Karlström.

Osin salassa kuvatussa dokumentissa Karlström toteaa muun muassa juutalaisten kansamurhan tapahtuneen huomattavasti pienemmässä mittakaavassa kuin mitä yleisesti tiedetään. Karlströmin mukaan rokotteita käytetään vähentämään ihmisten määrää.

– Lautakunta oli tietoinen Karlströmin osallistumisesta rokotevastaisuuteen, mutta ehdottomasti ei hänen kiistanalaisista, epäilyttävistä ja antisemitistisistä mielipiteistä, tiedotti Kruunupyyn kunta.

"Tämä on pieni paikkakunta"

Urheiluseuran varapuheenjohtaja Eva-Lotte Myrskog on katsonut ruotsalaisen dokumentin.

– Hänellä (Karlströmillä) on vakavia mielipiteitä näistä asioista. Rokotemielipiteet olivat jo aiemmin tiedossa. Tämä on pieni paikkakunta, Myrskog toteaa.

Tällä hetkellä Kruunupyyn kunta pohtii, saako Karlström pitää vuoden valmentajan tittelin. Tammikuun puolivälissä puolestaan selviää, miten käy Karlströmin jatkon valmentaja.

Tulevaisuus on vielä auki

Myrskog ei vielä kommentoi Karlströmin tilanne jatkoa.

– Mutta eihän se hyvältä näytä, ei todellakaan, Myrskog sanoo.

Karlströmin tapauksen saamasta julkisuudesta huolimatta urheiluseura ei ole Myrskogin mukaan saanut valmennettavien vanhemmilta palautetta asiasta.

– Ilmeisesti kaikki järjestävät nyt joulua.

Suomalainen sairaanhoitaja sai koronarokotteen Lontoossa - kysyimme miltä tuntui saada rokote ensimmäisten joukossa:

2:37


Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja