Mainos

Karadzicin valitus viipyy matkalla

Sotarikoksista syytetyn Radovan Karadzicin asianajaja kertoi tänään, että hän oli lähettänyt valituksen Karadzicin luovutuksesta YK:n sotarikostuomioistuimeen Haagiin kaukaisesta paikasta ja mahdollisimman myöhään viivyttääkseen Karadzicin luovutusta.

Valituksen postileiman oli oltava perjantailta, ja asianajaja Svetozar Vujacic sanoi haluavansa viivyttää luovutusta Karadzicin vaatimuksesta.

Serbian viranomaiset olisivat Vujacicin mukaan halunneet, että Karadzic lähetetään Haagiin ennen Belgradissa huomenna järjestettävää äärikansallisten ryhmien mielenosoitusta.

Serbian sotarikostuomioistuimen edustaja kertoi, ettei valitus ollut saapunut tuomioistuimeen vielä tänään. Tuomioistuimella on kolme päivää aikaa käsitellä valitusta. Jos tuomioistuin hylkää valituksen uskotaan Serbian hallituksen päättävän nopeasti Karadzicin lähettämisestä Haagiin.

Karadzic, Bosnian serbien johtaja, pidätettiin viikko sitten Belgradissa. Karadzic ja Bosnian serbien sotilasjohtaja Ratko Mladic asetettiin jo 1995 Haagissa poissaolevina syytteeseen Bosnian sisällissodan aikaisista sotarikoksista. Mladicia ei ole vieläkään löydetty.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.