Kanye West ilmoitti harkitsevansa presidentin virkaa tosissaan: "Jos päätän asettua ehdolle, se tulee onnistumaan"

Kanye West Jimmy Kimmelin vieraana 1:01

Kanye West saattaa hakea Yhdysvaltojen presidentin virkaa kuuden vuoden päästä.

VIDEO: Kanye West Jimmy Kimmelin vieraana.

Rap-artisti Kanye West kertoo olevansa tosissaan mahdollisesta presidenttikisailusta. West suunnittelee Yhdysvaltojen presidentin viran tavoittelua vuoden 2024 vaaleissa.

– Jos päätän asettua ehdolle, se tulee onnistumaan, en aio vain yrittää, West totesi Chicagolaisen radiokanavan Power 92:n haastattelussa.

– 100 prosenttisesti se voisi tapahtua, vuonna 2024, West jatkoi.

Räppäri vihjaili presidentin paikan tavoittelusta ensimmäistä kertaa vuonna 2015 VMA-gaalan aikana. Tällöin suunnitelmana oli kisata vuonna 2020.

West puhui radiohaastattelunsa aikana myös tavoitteistaan presidenttinä.

– Yksi pääasioista minun ollessani presidentti, on lääketeollisuus. Aion varmistaa, että lääkeala kukoistaa, West lupaili.

– Yksi asia, jonka opin vietettyäni aikaa Jay-Z:n sekä vaimoni kanssa on se, että rahan kanssa ei saa mokata. Se on ollut monen entisen radikaalin johtajan ongelma. En aio presidenttinä mokata rahan kanssa, sillä Trump ei mokaa rahan kanssa. Työllisyys on nousussa ja verorahoja säästetään, Kim Kardashianin kanssa naimisissa oleva West lisäsi.

West on aiemmin kertonut pitävänsä Yhdysvaltojen tämänhetkisestä presidentistä Donald Trumpista. Haastattelun aikana hän sanoi pitävänsä Trumpin lisäksi Bernie Sandersista, joka kisasi Hillary Clintonia vastaan demokraattien presidenttiehdokkuudesta vuonna 2016.

– Se, että joku sanoo, ettei voi pitää molemmista puolista, on kuin modernin ajan jengisotaa. Se on jakavaa. Meidän ei tarvitse ajatella jaotellusti. Meidän pitää ajatella käsi kädessä, sillä olemme yhtä rotua, yhtä kansaa, yhtä sivilisaatiota, West perusteli näkemyksiään.

Kevään aikana West oli paljon otsikoissa julistettuaan tukensa Donald Trumpille muun muassa pitäen päässään Make America Great Again -hattua. Lisäksi hän vihjaili orjuuden olleen orjuutetuille valinta, hän pyysi kyseistä kommenttia anteeksi elokuussa.

Lue myös:

    Uusimmat