Mainos

Kansanedustajilta kiellettiin iPadit

Kansanedustajat saivat pari viikkoa sitten puhemiehistöltä viestin, jossa toivottiin, että iPadeja ja muita mobiililaitteita ei käytettäisi eduskunnan kyselytunnilla ja äänestysten aikana.

– Puhemiehistölle on tullut paljon kansalaispalautetta erityisesti suullisten kyselytuntien osalta. Viesteissä on kiinnitetty huomiota siihen, että televisiokuvissa osa kansanedustajista ei näytä keskittyvän itse suulliseen kyselytuntiin, vaan erilaisten mobiililaitteiden käyttämiseen, viestissä sanotaan.

Kansanedustajat ovat ottaneet tiedon ristiriitaisesti vastaan. Kokoomuksen kansanedustajalle Lasse Männistölle ohjeistus tuli yllätyksenä.

– Olen itse siirtynyt paperittomaan työskentelytapaan ja iPad on minulle tärkeä työväline täysistunnoissa. Ohje tuntuu älyttömältä. Perusteena oli se, että tv-kamerat ovat läsnä kyselytunneilla. Tämä ohje tuntuu kulissilta, Männistö sanoo.

Valiokunta siirtynyt iPadeihin

Myös Keskustan kansanedustaja Annika Saarikko käyttää iPadia työssään päivittäin. Hän ja Männistö kuuluvat molemmat sosiaali- ja terveysvaliokuntaan, jossa on meneillään pilottihanke, jossa testataan iPadien toimivuutta valiokuntatyöskentelyssä. Valiokunta työskentelee pääsääntöisesti iPadien avulla ja paperin määrää kokouksissa on vähennetty merkittävästi.

– IPadit toimivat erittäin hyvin valiokuntatyössä ja olen tottunut käyttämään sitä. Mielestäni pitäisi voida luottaa edustajan omaan harkintaan tällaisissa asioissa. IPadien tai puhelmien käyttö ei voi olla kategorisesti huono asia. Nyt eletään selkeästi murrosvaihetta uuden teknologian osalta. Olisi tärkeää, että saisimme selkeät ohjeet, jotka ovat johdonmukaiset, Saarikko sanoo.

– IPadia pitäisi voida käyttää salissa esimerkiksi tietojen tarkistamiseen. Myös puhujapöntössä oman puheenpuheenvuoron aikana saattaa olla tärkeätä tietoa esimerkiksi sähköpostin liitteenä, Saarikko jatkaa.

IPadien määrä lisääntynyt Eduskunnassa

Männistön mukaan iPadien määrä on lisääntynyt eduskunnassa merkittävästi.

– Minä taisin olla ensimmäinen, joka uskalsi pitää puheen puhujanpöntöstä iPadilta. Nyt meidän eduskuntaryhmällä ainakin puolelle on iPadit, Männistö sanoo.

Vaikka uusi ohjeistus ei miellytä Männistöä, hän aikoo kuitenkin kunnioittaa puhemiehistön toivetta.

– En aio niskuroida, mutta kyllähän tämä vähän aiheuttaa hankaluutta, kun joutuu kaiken hankkimaan paperilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.