Mainos

Kansanedustajat yllättivät – pärjäävät myös sängynpetauksessa

Tiistaina puolilta päivin Porin torille ilmestyi sänky ja petivaatteet, joiden ympärille kokoontui kolme jännittynyttä joukkuetta. Kuka petaa nopeiten ja siisteimmin, siitä kisasivat Palvelualojen ammattiliiton nuorten joukkue, Satakunnan Kansan toimittajajoukkue sekä kansanedustajien joukkue.

PAM järjesti leikkimielisen kilpailun kiinnittääkseen huomiota kerrossiivoojien työhön MTV3:n ja Porin kaupungin SuomiAreena-tapahtumassa. Tunnelma oli jännittynyt joukkueiden keskuudessa ennen kisan alkua.

– Nopeus kai tässä ratkaisee, mutta aika hurjalta tuntuu päästä tuohon kolmen minuutin tavoitteeseen, arvioi peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd).

Toimittajien joukkueessa puolestaan vedotaan kokemukseen, tai ehkäpä sen puutteeseen.

– Vahva kokemus seitsemän vuoden takaa armeijasta. Tai enpä tiedä, onko se niin hirveän vahva, pohtii toimittaja Arttu Mäkelä Satakunnan Kansasta.

– Me pärjätään ainakin kansanedustajille tyylillä, heittää Marianna Ahonen, PAMin nuorten joukkueesta.

"Kyllä kansanedustajista on arkityöhönkin"

Antti Lindtman (sd), Juha Rehula (kesk) ja ministeri Huovinen arvotaan kisan aloittajiksi. Joukkue sänky valmistuu aikataulussa, ja tulos on melko siisti.

PAMin nuorten joukkueen sängyn lakana jää hieman repsottamaan sivuilta ja päiväpeitto on vinossa. Toimittajien joukkue kompuroi pussilakanan kanssa, mikä ratkaiseekin kisan. Voiton vie kansanedustajien joukkue.

– Meidän yhteispeli sujui kuin tanssia vaan. Juha (Rehula) veti ensimmäisen osuuden. Suunnistajana hän näköjään osaa tämän pestin, arvioi Antti Lindtman.

Susanna Huovisen mielestä voitto alleviivaa sitä, että kansanedustajat eivät ole irtautuneita tavallisesta arjesta.

– Minua ainakin harmittaa, että joissakin tutkimuksissa on sanottu, että poliitikot ovat irtautuneet arjesta. Tämä todisti, että kyllä me osataan esimerkiksi pedata petejä.

SuomiAreena-viikolla Porissa järjestetään myös tarjotinjuoksu, jossa kisaavat muun muassa kansanedustaja Mauri Pekkarinen (kesk) sekä MTV3 Uutisten kirjeenvaihtaja Kari Lumikero.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.