Pöllöraati: Tonnin tempputalkoot lastentekoon pelleilyä – basillit pois Avara luonto -ohjelmasta

Pöllöraati 16:25

Pöllöraatilaiset keskustelivat Huomenta Suomessa muun muassa EK:n eilisestä puolueiden puheenjohtajien vaalitentistä. Samalla pantiin nippuun syntyvyys ja esitetiin kaino toivomus Avara luonto -ohjelman isojen elukoiden puolesta.

Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala veti illan tentin. Hänen mukaansa ensimmäiseksi kaikkien puheenjohtajien kohtaamiseksi tentti sujui hyvin.

– Keskustelua tuli ja erojakin saatiin.

Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersson on Haapalan kanssa samoilla linjoilla. Päätoimittaja on tyytyväinen siihen, että jo nyt saatiin keskustelussa aikaan niinkin paljon eroja. Hän nosti esiin esimerkiksi syntyvyyden, ilmaston ja maahanmuuton.

MTV Uutisten toimituspäällikkö Ilkka Ahtiainen summaa poliitikkojen seuraavan puolen vuoden urakan. Savotta päättyy eduskuntavaalien ääntenlaskentaan.

– Säälin hieman poliitikkoja, jotka joutuvat tähän huhtikuun puoliväliin jatkuvaan myllyyn. Tässä vaiheessa ollaan vielä vireessä, eikä väsymys paina, Ahtiainen sanoo.

Terhon läpät

Yksi kevään vaalien kiinnostavista kulmista on sinisten kannatus. Nyt kannatusprosentti on noin yksi. Koko raati oli yhtä mieltä siitä, että puheenjohtaja Sampo Terhon eiliset heitot olivat hyviä, mutta pelkällä läpällä ei pärjää.

– Luulen, että tässä tulee puolueen ohuus vastaan. He ovat kuitenkin perussuomalaisista lähteneet ja perussuomalaisilla oli ne muutamat aiheet, joilla pystyi profiloitumaan. Sinisten pitäisi pystyä nyt erottautumaan myös perussuomalaisista. Mitkä ne keinot ovat? pohtii toimituspäällikkö Ahtiainen.

Millä suomalaisia lisää?

Suomalaisten määrän hälyttävä lasku puhutti eilisessä EK:n tentissä ja myös Pöllöraadissa.

Kristillisten puheenjohtaja Sari Essayahin tarjoama tervetulotonni oli raadin suosikki.

– Rahalla se meidän kristillinen lapsia tekee, Haapala naureskelee.

Toimituspäällikkö Ahtiaisen mukaan tonnissa on valuvika. Yksi ei auta, vaan toisesta lapsesta voisi Ahtiaisen mukaan antaa vaikka kaksi tonnia.

– Yhdistetään Essayahin ja Antti Rinteen ajatusmaailma. Ensimmäisestä tonni ja kolmas isänmaalle, erikoistoimittaja Haapala ynnää.

Ahtiainen muistuttaa, että kaikenlainen tonni-keskustelu etäännyttää oikeasti asiasta. Suomessa on toimituspäällikön mukaan maailman parhaat perhe-etuudet.

– Tässä ovat muut asiat kyseessä. Asuntojen tilanahtaus sekä ihmisten hedonismi ja muuta asiat, joihin vaikuttaminen on äärimmäisen vaikeaa.

Maria Pettersson lyttää myös tonnin tempputalkoot.

– Voidaanko keskittyä niihin, jotka haluavat lapsia. Tiedetään, että Suomessa on paljon sellaisia, jotka haluavat enemmän lapsia kuin saavat. Ei keskityttäisi niihin, jotka eivät missään tapauksessa halua lapsia. He eivät tee sitä, tulipa tonni tai kaksi, Pettersson sanoo.

Päätoimittajan mukaan yksi iso ja toimiva ratkaisu olisi työ. Naisille täytyisi tarjota vakituisia työsopimuksia, niin turvallisuuden tunne saisi myös mahdollisesti aikaan perheen kasvua.

Ei basilleille

Koko alkuviikon naurattanut haravointi-keskustelu sai myös raatilaisissa aikaan hyväntahtoista hyrinää.

Raadin perinteiset terveiset koskivat ihania lapsia, Kannelmäen nukkebordellia, jossa voi käydä treenaamassa lapsen tekoa sekä luontoa.

– Terveisiä Maikkarin entiselle päätoimittajalle, Yleisradion toimitusjohtajalle Merja Ylä-Anttilalle. Pidä Avara luonto. Älä laske sinne mitään basilli-ohjelmia, vaan pelkkiä isoja elukoita, Timo Haapala summaa.

Lue myös:

    Uusimmat