Mainos

Kansanedustajat kehuivat Smedsin Tuntematonta

Alkaneen vuoden valtiopäivien avajaiset huipentuivat Tuntemattoman sotilaan esitykseen Kansallisteatterissa. Kansanedustajat arvovieraineen näkivät Kristian Smedsin ohjaaman version Tuntemattomasta, ja pitivät näkemästään.

Esityksen loppukohtauksesta on noussut kohu, koska siinäammutaan muun muassa presidentti Tarja Halosen ja pääministeri Matti Vanhasen kuvia.

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok.) näki näytelmän jo toistamiseen. Hän kehaisi toteutusta erinomaiseksi ja kärjistäväksi.

Sdp:n varapuheenjohtaja Pia Viitanen vaikuttui näkemästään. Hänen mielestään näytelmässä oli hyviä oivalluksia ja samalla tuttua ja outoa.

Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (kok.) ylisti näytelmää nerokkaaksi, puhuttelevaksi ja koskettavaksi - sekä ennakkokohunsa arvoiseksi.

Eduskunnan nuorin kansanedustaja Tuomo Puumala (kesk.) oli tyytyväinen esitykseen, mutta myönsi sortuvansa vertailuun. Puumalan mielestä esitys olisi voinut olla lyhyempi.

Kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä (vas.) arvioi, että ohjaaja toi näkemyksensä esille raivokkaasti. Tennilän mukaan esitys on voimakas varoitus siitä, mihin militarismi voi johtaa.

Kansanedustaja Antti Kaikkosen (kesk.) mielestä näytelmä oli ennakkoluulotonta uutta teatteria.

Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) sanoi, että näytelmä oli nähtävä, vaikka ikoneja särkyi. Hän piti esityksestä nousutta kohua liian suurena.

Myös kansanedustaja Jouko Skinnari (sdp.) näki näytelmän toiseen kertaan. Hän piti esitystä vaikuttavana. Skinnarin mielestä kulttuurin ja teatterin yksi tehtävä on aiheuttaa kohua.

Kristillisdemokraattien puoluejohtaja Päivi Räsänen kuvaili näytelmää viihdyttävämmäksi kuin hän oli kuvitellut. Hän ei kuitenkaan suosittele esitystä sotaveteraaneille. Räsäsen mielestä näytelmästä jää päällimmäisenä mieleen sodan raadollisuus.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini piti näytelmää katsomisen arvoisena, mutta epäili, että ohjaaja "lässäytti" lopun tahallaan.

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki kehui näytelmän roolisuorituksia, lavastusta ja musiikkia erinomaisiksi.

Sdp:n puoluejohtaja Eero Heinäluoma maalaili esitystä upeaksi ja ehdottomasti kohunsa arvoiseksi. Heinäluoma sanoi, että hän tuli esitykseen hieman varautuneena, mutta lähti näytöksestä rikkaampana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.