Mainos

Kansanedustajalle uhkaus puhelinvastaajaan – "Hiljentyä ei voi"

Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar jakoi torstaina Facebook-sivuillaan katkelman saamastaan palautteesta. Yanar kirjoitti aiheesta myös Uuden Suomen blogiinsa.

Yanar kertoi, että rajua solvaamista ja uhkauksen sisältänyt viesti oli jätetty hänen puhelinvastaajaansa edellisyönä.

Facebook-kirjoituksessaan Yanar otti kantaa myös polttopulloiskuun, joka tehtiin vastaanottokeskukseen Petäjävedellä torstain vastaisena yönä.

–  Vielä vakavampiakin asioita sattui viime yönä. Petäjävedellä pakolaiskeskukseen heitettiin viime yönä polttopullo. Asukkaista puolet olivat lapsia. Vain hyvän tuurin vuoksi kukaan ei loukkaantunut. Psykologiset vahingot sen sijaan ovat varmasti mittavia. Suomi on pitkään ollut pelottavalla tiellä, jossa luotamme vain onneemme, ettei pahemmin käy.

Yanar sanoo viitaten vastaajaviestiinsä ja viime yön polttopulloiskuun, että "näiden asioiden äärellä ei voi hiljentyä. Ei polttopullomiesten eikä räyhääjien."

– Olemme nyt kohtaamassa aidosti ison haasteen ja tulemme selviämään siitä vain jos rauhalliset ja tavalliset ihmiset pitävät ääntä järjen ja sydämen puolesta.

Hän myös harmittelee, että Suomessa ollaan unohtamassa eurooppalaisen arvopohjan ydin.

– Kaikilla on oikeus hakea turvaa turvallisesta maasta. Siksi sitä sanotaan ihmisoikeudeksi. Oikeusvaltiossa avun hakemisen jälkeen viranomaiset päättävät, onko henkilö kansainvälisen suojelun piirissä.

Yanar sanoo, että hänessä herättää ärtymystä myös pääministerin  ja presidentin puheet siitä, ettemme voi auttaa ihmisiä, jotka "tavoittelevat parempaa elintasoa"

– Emme ole koskaan niin tehneet, taloudelliset lähtökohdat eivät ole koskaan olleet peruste turvapaikan saantiin. 

4.2.16 klo 21.33: Jutun kommentointimahdollisuus suljettu asiattomien viestien takia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.