Mainos

Perussuomalaisten kansanedustajaa epäiltiin avustajansa kiusaamisesta – syyttäjä ei nosta syytettä

Kihlakunnansyyttäjä ei nosta syytettä kansanedustaja Leena Meren (ps) epäillyssä kiusaamisasiassa.

Meren eduskunta-avustaja Petri Lehtinen teki kansanedustajasta rikosilmoituksen keväällä. Lehtisen mukaan Meri on syyllistynyt työpaikkakiusaamiseen. Lehtisen väitteet tapahtumista kohdistuvat vuoteen 2015 ja alkuvuoteen 2016.

Näin Lehtinen kertoi kiusaamisesta EVS-ohjelmassa:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Esitutkinnassa Merta epäiltiin kunnianloukkauksesta, työturvallisuusrikoksesta, pahoinpitelystä ja vammantuottamuksesta.

Meren epäiltiin muun muassa teettäneen avustajallaan huomattavasti enemmän töitä kuin muilla avustajille yleisesti teetetään. Lisäksi Meren epäiltiin teettäneen Lehtisellä kansanedustajan työhön liittymättömiä töitä, esimerkiksi lähdevesien ja sukkahousujen noutamista kaupasta.

Syyttäjä ei nosta syytettä, koska ei ole olemassa todennäköisiä syitä rikoksesta epäillyn syyllisyyden tueksi.

Syyttäjän mukaan kunnianloukkausepäily on johtunut väärinkäsityksestä. Meri on pitänyt Lehtisen käyttäytymistä julkisessa tilaisuudessa niin yliystävällisenä, että ulkopuoliset tahot ovat ihmetelleet sitä. Lehtinen on loukkaantunut siitä, että Meri on ilmoittanut asiasta eduskunnan kanslian henkilöstöpäällikölle.

Syyttäjän mukaan Meri on käyttänyt normaalia työnjohto-oikeuttaan teettäessään avustajallaan Lehtisellä erilaisia työtehtäviä.

– Mikäli hän on teettänyt jonkin yksittäisen työtehtävän, joka ei ole liittynyt varsinaisesti kansanedustajan valtiopäivätyöhön, niin hän on teettänyt tällaisen yksittäisen työn sen vuoksi, että hän on tarvinnut apua, syyttäjä perustelee päätöksessään.

Syyttäjän mukaan Meri on ollut jo marraskuussa 2015 huolestunut avustajansa kuormittumisesta. Meri on tuonut esille, että Lehtisen ei tarvitse tehdä niin paljon töitä. Meri oli myös ohjannut avustajansa työterveyshuoltoon. Myös eduskunnan hallintojohtaja oli ryhtynyt toimiin kuultuaan Lehtisen kuormittumisesta. Näiden seikkojen valossa syyttäjä katsoo, ettei Meren syyllistymisestä työturvallissuurikoksessa ole näyttöä.

Myöskään pahoinpitelystä tai vammantuottamuksesta ei syyttäjän mukaan ollut näyttöä.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.