Mainos

Kansanedustaja Leena Meren avustaja rikosilmoituksensa taustoista: "Kyseessä on järkyttävä, härski juttu"

Perussuomalaisten kansanedustajan Leena Meren eduskunta-avustaja Petri Lehtinen on tehnyt Merestä rikosilmoituksen työpaikkakiusaamisen ja kunnialoukkauksen vuoksi. Lehtisen mukaan systemaattinen kaltoinkohtelu ja alistaminen ajoivat hänet lopulta sairauslomalle. 

Kansanedustaja Meri ei halunnut kommentoida asiaa MTV Uutisille. Hän kuitenkin kiisti aiemmin Lehtisen väitteet Iltalehdelle.

Helsingin poliisi on vahvistanut MTV Uutisille, että Merta vastaan on tehty rikosilmoitus. Poliisin mukiaan tapausta tutkitaan tällä hetkellä kunnianloukkauksena. 

Lehti: Kiusaaminen systemaattista

Avustaja Petri Lehtisen mukaan kiusaaminen muuttui systemaattiseksi eduskunnan kesätauon jälkeen syksyllä 2015. Hän sanoo, että kiusaaminen jatkui huhtikuulle 2016 asti, jolloin mies jäi sairauslomalle. 

Lehtinen kertoo MTV Uutisille, että Leena Meri toistuvasti ja systemaattisesti kohteli alaistaan kaltoin ja alistaen. Lisäksi miestä yritettiin estää osallistumasta muun muassa pari vuotta sitten pidetyille puoluepäiville Turkuun ja puolueen kokoontumispäiville Kotkaan.

– Kansanedustajan avustajan tehtävänä on avustaa kansanedustajaa valtiopäivätoimiin liittyvissä asioissa. Kun mennään muun muassa siihen, että käydään toistuvasti kansanedustajan henkilökohtaisilla asioilla, se on verorahojen väärinkäyttämistä, Lehtinen huomauttaa.

– Minulle tällaiset tehtävät olivat esimerkiksi sitä, että minun käskettiin hakea salaattia salaattibaarista tai sukkahousuja Sokokselta, Lehtinen kertoo.

Kunnialoukkaus "härski" juttu

Kiusaamisen lisäksi Lehtisen kuukausi sitten tekemä rikosilmoitus koskee kunnialoukkausta. Lehtisen mukaan kyse on "härskistä" jutusta, jota hän ei luottamuksellisista syistä voi kertoa tässä vaiheessa sen enempää.

– En olisi ikimaailmassa voinut uskoa, että esimieheni tekee minulle sellaista. En kerro siitä sen enempää, mutta kyseessä on järkyttävä juttu, Lehtinen toteaa.

Lehtinen ei myöskään vielä tässä vaiheessa kerro, ketkä viisi kansanedustajaa ovat todistamassa tapaukseen liittyen. Miehellä on kertomansa mukaan myös muita todistajia eduskunnassa.

– En puhu siitä poliisitutkinnan luottamuksellisuuden vuoksi. Kun kyseessä on eduskunta ja eduskunnassa on todellinen vaitiolovelvollisuus, en voi yksinkertaisesti kertoa, keitä nämä kansanedustajat ovat.

Halusi tuoda asian esille

Lehtinen on tällä hetkellä sairauslomalla ja kuntoutuksessa työpaikkakiusaamisen vuoksi.

– Minulla on neljän lääkärin lausunnot siitä, että kaikki liittyy työpaikkakiusaamiseen. Olen kuntoutuksessa koko loppuvuoden, Lehtinen selventää.

Lehtinen haluaa antaa kasvot työpaikkakiusaamiselle tuodakseen esille yhteiskunnallisesti merkittävän asian.

– Kun Suomessa yli 100 000 palkansaajaa kokee päivittäin olevan työpaikkakiusaamisen uhri, koen että eduskunnassa työskentelevänä minulla on moraalinen velvollisuus nostaa tällaiset epäkohdat esille.

Lisäksi mies kertoo, että hänellä on todistajien ohella tallessa muun muassa suuri määrä Meren kanssa käymiään sähköposteja, jotka todistavat kiusaamisen ja kunnialoukkauksen tapahtuneen.

– En olisi antanut kasvoja työpaikkakiusaamiselle, jos minulla ei olisi näitä materiaaleja olemassa.

Viimeksi Lehtinen oli yhteydessä Leena Mereen viime vuoden maaliskuussa, jolloin he keskustelivat Lehtisen sairauslomasta ja työtehtävistä, jotka jäivät sairausloman vuoksi Lehtiseltä kesken.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Aamuposti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.