Kansanedustaja Leena Merta työpaikkakiusaamisesta syyttänyt avustaja EVS:ssa: "Olen henkisesti kuollut"

Perussuomalaista kansanedustajaa Leena Merta työpaikkakiusaamisesta syyttänyt eduskunta-avustaja Petri Lehtinen kertoo, että kiusaamisasia on vaikuttanut rajusti hänen työkykyynsä. Lehtinen kommentoi asiaa tänään MTV3:n Enbuske, Veitola & Salminen -keskusteluohjelmassa.

Lehtinen on kertonut julkisuudessa joutuneensa Meren työpaikkakiusaamisen kohteeksi vuonna 2015 ja alkuvuodesta 2016. Hän teki kansanedustajasta rikosilmoituksen viime maaliskuussa.

Poliisitutkinnan valmistuttua Merta epäillään kunnianloukkauksesta, työturvallisuusrikoksesta, pahoinpitelystä ja vammantuottamuksesta.

Kiista on edennyt poliisilta syyteharkintaan. Asiasta uutisoi aiemmin tällä viikolla Aamuposti.

Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa vieraillut Lehtinen kertoi olevansa asian vuoksi henkisesti loppu.

– Minä haen oikeutta itselleni ja kaikille Suomessa oleville ihmisille, jotka ovat työpaikkakiusattuja. Olen henkisesti loppu. Henkisesti kuollut. Kiusaamiseni eduskunnassa on ollut määrätietoista, taktikoitua ja hyvin suunniteltua, hän sanoi.

Lehtisen mukaan hän joutui Meren avustajana tekemään asioita, jotka eivät kuulu eduskunta-avustajan tehtäviin.

– Hän esimerkiksi kysyi, että tuletko hoitamaan koiriani Hyvinkäälle, tai että haetko taulun kehyksiä kaupasta. Koen että sellaiset eivät ole valtiopäivätoimintaa.  

Lehtisen mukaan Meri oli pyytänyt häntä myös muun muassa varaamaan tapaamisen ennustajan kanssa.

– Olen varannut ennustajan hänelle eduskuntaan, Lehtinen sanoi Enbuske, Veitola & Salminen ohjelmassa.

Kiusaamisasia on Lehtisen mukaan vaikuttanut rajusti hänen työkykyynsä. Lehtisen mukaan hän on jäämässä työkyvyttömyyseläkkeelle.

Meri on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Juttua korjattu 29.9. kello 15.35: Petri Lehtinen on edelleen Leena Meren eduskunta-avustaja. Jutussa kerrottiin aiemmin, että Lehtinen olisi Meren entinen avustaja. Lehtinen on tällä hetkellä sairauslomalla, ja hänen tehtäviään eduskunnassa hoitaa sijainen.

Lue myös:

    Uusimmat