Kansanedustaja Maamme-laulun hautaamisesta: Pitäisin sen koskemattomana

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen ihmettelee puoluejohdon halua vaihtaa kansallislaulua.

Puoluehallitus kannattaa Pirkanmaan kokoomusnuorten puoluekokousaloitetta, jossa ehdotetaan Maamme-laulun korvaamista Jean Sibeliuksen Finlandia-hymnillä.

Puoluehallituksen mukaan Finlandian käyttöönotto sopisi Suomen 100-vuotisjuhlaan.

Timo Heinonen ei näe kansallislaulun vaihtamiselle perusteita.

– Mielestäni Maamme-laululla on hienot perinteet, ja sen jokainen suomalainen osaa. Se sykähdyttää hienosti. Näin toki Finlandia-hymnikin, mutta kummallakin laululla on oma hieno paikkansa ja ne soivat hienolla tavalla erilaisissa tilaisuuksissa. Pitäisin Maamme-laulun koskemattomana. Ihmettelen tätä puoluehallituksen ja puoluejohdon tekemää esitystä, Heinonen sanoo. 

Heinosen mukaan into kansallislaulun vaihtamiseen saattaa nousta siitä, että jotkut ovat pitäneet Maamme-laulun historiaa ja säveltäjää (Hampurissa syntynyt Fredrik Pacius) vähemmän suomalaisina kuin Sibeliusta ja Finlandiaa. 

– Minusta Maamme-lauluun kilpistyy hieno kokonaisuus suomalaista historiaa, luontoa ja sielunmaisemaa ja luonnetta. Lauletaan jatkossakin Maamme-laulua ylpeydellä ja rinta rottingilla, kun voitamme maailmanmestaruuksia ja olympiakultaa tai kun vietämme muita hienoja hetkiä.

Aloitetta käsitellään kokoomuksen Lappeenrannan puoluekokouksessa kahden viikon kuluttua.

– Tällaiset asiat jakavat varmasti, mutta uskon, että perinteelle annetaan tässäkin arvoa. Kokoomus on ainakin ennen halunnut kunnioittaa perinteitä. 

Lue myös:

    Uusimmat