Mainos

Kansanedustaja Maamme-laulun hautaamisesta: Pitäisin sen koskemattomana

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen ihmettelee puoluejohdon halua vaihtaa kansallislaulua.

Puoluehallitus kannattaa Pirkanmaan kokoomusnuorten puoluekokousaloitetta, jossa ehdotetaan Maamme-laulun korvaamista Jean Sibeliuksen Finlandia-hymnillä.

Puoluehallituksen mukaan Finlandian käyttöönotto sopisi Suomen 100-vuotisjuhlaan.

Timo Heinonen ei näe kansallislaulun vaihtamiselle perusteita.

– Mielestäni Maamme-laululla on hienot perinteet, ja sen jokainen suomalainen osaa. Se sykähdyttää hienosti. Näin toki Finlandia-hymnikin, mutta kummallakin laululla on oma hieno paikkansa ja ne soivat hienolla tavalla erilaisissa tilaisuuksissa. Pitäisin Maamme-laulun koskemattomana. Ihmettelen tätä puoluehallituksen ja puoluejohdon tekemää esitystä, Heinonen sanoo. 

Heinosen mukaan into kansallislaulun vaihtamiseen saattaa nousta siitä, että jotkut ovat pitäneet Maamme-laulun historiaa ja säveltäjää (Hampurissa syntynyt Fredrik Pacius) vähemmän suomalaisina kuin Sibeliusta ja Finlandiaa. 

– Minusta Maamme-lauluun kilpistyy hieno kokonaisuus suomalaista historiaa, luontoa ja sielunmaisemaa ja luonnetta. Lauletaan jatkossakin Maamme-laulua ylpeydellä ja rinta rottingilla, kun voitamme maailmanmestaruuksia ja olympiakultaa tai kun vietämme muita hienoja hetkiä.

Aloitetta käsitellään kokoomuksen Lappeenrannan puoluekokouksessa kahden viikon kuluttua.

– Tällaiset asiat jakavat varmasti, mutta uskon, että perinteelle annetaan tässäkin arvoa. Kokoomus on ainakin ennen halunnut kunnioittaa perinteitä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.