Mainos

Siniristilippu-laululle etsitään haastajaa – "Haussa kaikkiin tilanteisiin sopiva iloinen sävelmä"

1:59

Uudesta, Suomen seuraavan vuosisadan lippulaulusta järjestetään ensi vuonna sävellyskilpailu. Kaikille avoimessa kilpailussa haetaan uutta ja positiivishenkistä laulua Suomen lipulle.

Ylioppilaskunnan laulajien vastuulla järjestettävässä kilpailussa haetaan sekä sävellystä että sanoitusta uudeksi lippulauluksi. 

– Kun kyse on kansallisen instituution merkittävästä osasta, sekä Suomi että Suomen lippu ansaitsevat iloisen, positiivishenkisen laulun, jonka parissa esimerkiksi lasten kanssa voitaisiin juhannuksena lippua nostaa, ja sillälailla luottaa siihen Suomen uuteenkin sataan vuoteen posiitivisessa hengessä, Ylioppilaskunnan laulajien taiteellinen johtaja Pasi Hyökki sanoo MTV Uutisille.

Virallisesti kilpailu lanseerataan keväällä ja myöhemmin nimettävän tuomariston on määrä valita uusi lippulaulu kesän aikana.

Laulun ensiesitys on määrä pitää ensi vuonna vietettävän Suomen luonnon päivän tilaisuudessa Nuuksiossa 26. elokuuta. Tuolloin sen kajauttavat ilmoille ensimmäistä kertaa Ylioppilaskunnan laulajat sekä Tapiolan kuoro yhteisesityksenään.

Laulu kaikkiin tilanteisiin

Tarkempi ohjeistus kilpailuun annetaan myöhemmin, mutta Hyökin mukaan haussa on sävelmä, joka kelpaa tilanteeseen kuin tilanteeseen. Säveltäjille on määrä antaa varsin vapaat kädet.

– Ajatus on juuri se, että siitä löytyisi kaikkiin tilanteisiin sopiva positiivishenkinen laulu, jota tämä vanha historian taakka ei enää samallalailla leimaisi, mutta joka edelleen toisi sen historian arvokkuuden ja ylpeyden olla iloinen suomalaisuudesta, Hyökki sanoo.

– Nythän nykyinen lippulaulu on oikeastaan jäänyt hyvin vähälle käytölle sekä ehkä sen militäärisen musiikillisen ajattelun että myös sen tekstillisen hurmahenkisyyden takia. Sitä varten halutaan, että ehkä tähän aikaan tarpeeton nationalistisuus väistyy ja positiivishenkinen luottamus nousee laulusta esille, Hyökki jatkaa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.