Suomen lippu nostettiin salkoon Tähtitorninmäellä – puhemies Vanhanen: Lippu muistuttaa vapaasta ja itsenäisestä Suomesta

5:55
Video: Itsenäisyyspäivän lipunnosto Helsingin Tähtitorninmäellä

Eduskunnan puhemies Matti Vanhasen (kesk.) mukaan Suomen lippu on ylväs tapa ilmaista Suomen edustamia arvoja, tavoitteita ja unelmia.

– Me tavoittelemme hyvää kansojen välistä yhteistyötä, rauhaa, ihmisoikeuksien kunnioittamista, ympäristön vaalimista ja kestävää kehitystä. Sitä, että jättäisimme maapallon tuleville polville mielellään paremmassa kunnossa kuin se tällä hetkellä on.

Vanhanen puhui tänään aamulla Suomalaisuuden liiton järjestämässä itsenäisyyspäivän lipunnostossa Helsingin Tähtitorninmäellä. Ennen kaikkea lippu muistuttaa vapaasta ja itsenäisestä Suomesta, Vanhanen sanoi puheen aluksi.

Hän puhui myös Suomen hallitusmuodosta, jonka vahvistamisesta on tänä vuonna tullut kuluneeksi 100 vuotta. Vanhanen kuvaili hallitusmuotoa maamme järjestelmän ankkuriksi. Sen vahvistamisen myötä Suomesta tuli tasavalta kaavaillun itsenäisyyden alkuvaiheessa kaavaillun monarkian sijasta.

– Hallitusmuodon myötä meistä tuli parlamentaarinen demokratia, jossa viime kädessä kaikkea valtaa käyttävät ne 200 kanssaihmistämme, jotka neljän vuoden välein valitsemme valtiopäiville.

Tapahtumassa lipunnostosta vastasi NMKY:n rastipartio ja kuorolaulusta Viipurin Lauluveikot.

Suomalaisuuden liitto järjesti itsenäisyyspäivän lipunnostotapahtuman Helsingin Tähtitorninmäellä ensi kertaa vuonna 1927. Yhtäjaksoisesti tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1957.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja