Mainos

Kokoomukselta yllättävä veto: Finlandia-hymnistä tehtävä kansallislaulu

Kokoomus haluaa vaihtaa Finlandia-hymnin Suomen kansallislauluksi. Puoluehallitus kannattaa Pirkanmaan ja Pohjanmaan kokoomusnuorten tekemiä puoluekokousaloitteita, että Maamme-laulu korvattaisiin Jean Sibeliuksen sävellyksellä.

– Finlandia-hymni on hieno ja arvokas sävellys, jonka säätäminen Suomen kansallislauluksi olisi hieno tapa juhlistaa itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlaa, lujittaa suomalaisten yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja kunnioittaa Suomen kansan perinteitä, puoluehallitus linjaa. 

Kokoomuksen kolmesta puheenjohtajaehdokkaasta vain Petteri Orpo säilyttäisi Maamme-laulun, kertoi Aamulehti. Lehden mukaan kansanedustaja Elina Lepomäki ja puolueen puheenjohtaja Alexander Stubb kannattavat kansallislaulun vaihtamista Finlandia-hymniksi. 

Kokoomuksen Lappeenrannan puoluekokouksessa käsitellään ennätysmäärä aloitteita, kaikkiaan 248 kappaletta. 

Muissa aloitteissa vaaditaan muun muassa apteekkien toimilupasääntelyn keventämistä. Puoluehallitus esittää, että eduskunta- ja ministeriryhmä velvoitetaan edistämään sitä, että apteekkien toimilupien saamista helpotetaan ja arvioidaan mahdollisuutta siirtää joitakin reseptilääkkeitä reseptivapaiksi.

Puoluehallitus tukee myös aloitetta, jossa vaaditaan kotihoidon tuen jakamista puoliksi vanhempien kesken.  

Puoluehallitus antaa tukensa myös aloitteille julkisen liikenteen kilpailun avaamisesta sekä ammattiyhdistysliikkeiden jäsenmaksujen verovähennyskelpoisuuden poistamisesta. Tuen saa myös aloite, jossa vaaditaan perustuslain muuttamista niin, että presidentiksi voidaan valita myös henkilö, joka ei ole syntyperäinen Suomen kansalainen. 

Puoluehallitus ei sitä vastoin kannata aloitteita, joissa vaaditaan Suomen Jäämeri-yhteyden palauttamista, tasaveroon siirtymistä, lemmikkieläimille määrättävää 500 euron vuotuista päästöveroa, monarkiaan siirtymistä ja samppanjan myynnin täyttä vapauttamista.  

– Koskaan ei voi tietää, milloin tilanne vaatii samppanjaa, perustelevat Joensuun kokoomusnuoret aloitteessaan, mutta puoluehallitus torppaa ajatuksen ja epäilee, että pelkästään samppanjan vapauttaminen olisi kilpailua vääristävä uudistus.  

6:55

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.