Mainos

Kansanedustaja ehdottaa tuntiperusteista päivähoitomaksua: ”Kaikki kunnat voisivat ottaa käyttöön”

8:18

Monet vanhemmat haluaisivat pitää lapsia päivähoidossa vain osa-aikaisesti ensimmäisten vuosien ajan. Annika Saarikko helpottaisi tätä tuntiperusteisella päivähoitomaksulla.

Pienten lasten vanhempien osa-aikaista paluuta töihin tulisi helpottaa, toteaa keskustan kansanedustaja Annika Saarikko Huomenta Suomen Omat rahat -ohjelmassa.

Saarikko kertoo saaneensa mielikuvat, että vanhemmat palaisivat usein mielellään osa-aikaisesti töihin ennen kuin lapsi on kouluikäinen, mutta tätä ei pidetä taloudellisesti kannattavana.

Tällä hetkellä päivähoito maksaa ensimmäisestä lapsesta 300 euroa kuussa.

– Pohjois-Karjalassa käytössä tuntiperusteinen päivähoitomaksu. Ei ole lainsäädännöllisiä syytä, miksi kaikki eivät voisi ottaa käyttöön tätä.

8:18

Tuntiperustaisessa päivähoitomaksussa on kaksi ongelmaa. Kaikkien työnantajat eivät ole valmiita tarjoamaan osa-aikaista työtä ja se järjestely vaikeuttaisi päiväkodin resursointia.

Nordean yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen huomauttaa, että on vaikeampaa pohtia, kuinka monta hoitajaa kunakin päivänä tarvitaan, jos lapset ovat päiväkodissa vaihtelevan ajan.

– Mitä enemmän on vaihtelua siinä, miten paljon lapsia, niin vaikeampaa suunnitella, kuinka paljon hoitajia tarvitaan. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.