Mainos

Kansalaisadressi vaatii Lapin metsätalouden turvaamista

Metsätalousvetoomuksen allekirjoittajien mukaan ylimitoitetut suojeluvaatimukset vaarantavat pohjoisen metsätalouden.

Pohjoissuomalaiset metsäalan toimijat ovat keränneet miltei 9000 nimeä kansalaisadressiin, jossa vaaditaan Lapin metsätalouden turvaamista. Adressi luovutettiin maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalle (kesk.) ja eduskuntaryhmille tänään.

Vetoomuksen mukaan Lapin tärkeimmän toimialan tulevaisuutta ei saa vaarantaa pienen vähemmistön vaatimuksesta. Metsätalouden uhkaajiksi nimetään ympäristöjärjestö Greenpeace, Suomen luonnonsuojeluliitto, Luonto-Liitto sekä Suomen WWF.

Allekirjoittajat katsovat, että Lapin metsät on jo nyt suojeltu erittäin kattavasti. He ovat huolissaan suojeluvaateiden vaikutuksesta metsäteollisuuden puunhankintaan.

- Ylimitoitetut suojeluvaatimukset vaarantavat Pohjois-Suomen metsätalouden tulevaisuuden ja heikentävät alueen ihmisten elinoloja ja toimeentulomahdollisuuksia. Venäjän suunnittelemat puun tuontitullit kärjistävät entisestään tilannetta.

Adressissa viitataan lomautusuhkaan Stora Enson Kemijärven sellutehtaalla. Tehtaalla käydään yt-neuvotteluja 2-4 viikon lomautuksista. Syynä on puupula.

Lapissa hakataan puuta vuosittain noin 3,8 miljoonaa kuutiota, josta valtion mailta korjataan vajaat puolet. Vetoomuksessa korostetaan, että ympäristö- ja matkailusyistä Metsähallituksen hakkuutavoitetta on pienennetty, vaikka Lapin valtion metsistä voitaisiin korjata puuta kestävästi 2,2 miljoonaa kuutiota vuodessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.