Mainos

Kansainvälinen yhteisö vetoaa etiopialaisiin

Vaalivilppiepäilyt ovat johtaneet verisiin mielenosoituksiin maan pääkaupungisa Addis Abebassa.

Euroopan unioni, Yhdysvallat, Britannia ja YK ovat vedonneet Etiopiaan vaalivilppiepäilyistä puhjenneiden väkivaltaisuuksien lopettamiseksi. EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana kehotti etiopialaisia neuvottelemaan kriisin lopettamiseksi.

Etiopian turvallisuusjoukot pidättivät tänään kymmenen opposition jäsentä. Eilen poliisi ja sotilaat olivat ampuneet väkijoukkoon, surmanneet ainakin 26 ihmistä ja haavoittaneet satoja.

Väkijoukko oli osoittanut mieltään maan pääkaupungissa Addis Abebassa viime kuun parlamenttivaalien tulosta vastaan. Mielenosoittajien mukaan maata johtava EPRDF-puolue on peukaloinut vaalituloksia. Vaalien vilpillisyydestä on huhuttu jo viikkoja.

CDU:n varapuheenjohtajan Berhanu Heganin mukaan ihmisiä on viety kodeistaan tuntemattomaan paikkaan.

-Tarkoituksena on tuhota oppositio, Hegan sanoi. Häntä ei kuitenkaan enää torstaina estetty poistumasta kodistaan kuten ei myöskään CUD:n johtajaa Hailu Shewalia.

Toukokuisten vaalien lopullisen tuloksen julkistamista on lykätty vajaalla kuukaudella, jotta vaaleista tehdyt valitukset ehditään tutkia. EPFDF sai alustavien tulosten mukaan enemmistön parlamenttipaikoista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.