Kansainvälinen ensi-ilta häämöttää – J. R. R. Tolkienin perikunta ei hyväksy Dome Karukosken uutta suurelokuvaa

2:11
Dome Karukosken Tolkien-elokuvan uusi traileri

J. R. R. Tolkienin perikunta on ilmoittanut, ettei sillä ole mitään tekemistä Dome Karukosken uuden Tolkien-elokuvan kanssa.

Ohjaaja Dome Karukoskenkansainvälinen suurelokuva Tolkien saa ensi-iltansa 10. toukokuuta. Kirjailija J. R. R. Tolkieninuoruusvuosiin perustuva elokuva ei ole miellyttänyt edesmenneen kirjailijan perikuntaa, kertoo The Guardian

Taru sormusten herrasta -kirjailijan perikunta julkaisi tiistaina 23. huhtikuuta lausunnon, jossa kerrotaan, ettei se ole hyväksynyt elokuvaa eikä sen sisältöä millään tasolla. Tiedotteessa perhe haluaa tehdä selväksi, etteivät he hyväksyneet, antaneet lupaa tai osallistuneet elokuvan tekoon millään tavalla. 

Perikunnan tiedottajan mukaan lausunnon oli tarkoitus selventää perheen roolia tai sen olemattomuutta elokuvan tuotannossa. Tolkienin perikunnan tiedetään olevan aktiivinen suojelemaan kirjailijan perintöä. 

Taru sormusten herrasta -elokuvien ohjaaja Peter Jackson arveli taannoin, ettei aiheeseen liittyviä elokuvia todennäköisesti tulla enää tekemään, sillä ne vaatisivat yhteistyötä ja hyväksyntää Tolkienin perikunnalta.

Tolkien-elokuva sijoittuu kirjailijan nuoruusvuosiin. Orpo nuorukainen löytää ystävyyden, rakkauden ja taiteellisen inspiraation koulunsa kaveriporukasta. Uhkana on kuitenkin ensimmäinen maailmansota.

Elokuvassa Tolkienia näyttelee Nicholas Hoult. Näyttelijä Lily Collins nähdään Tolkienin Edith-vaimona. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja