Mainos

Kansa pillastui johtajien verouutisesta: "Kaikki mulle tänne heti!"

Helsingin Sanomat kertoi tänään, että useat suomalaiset pörssijohtajat ovat hiljattain muuttaneet Portugaliin. Muuton pontimena saattaa olla se, että heidän ei tämän jälkeen tarvitse maksaa eläkkeistään veroja Suomeen. 

HS ei ole tavoittanut Portugaliin muuttaneita johtajia kommentoimaan sitä, ovatko he todella hakeneet eläkkeilleen verovapautta Portugalissa.

Kuitenkin jo pelkkä ajatus tällaisesta tuntuu kuohuttavan kansaa ja uutinen on synnyttänyt kiivasta keskustelua aiheen ympäriltä.

Valtaosa MTV:n nettikysymykseen vastanneista ei ylipäänsä ymmärrä yritysjohtajien veropakolaisuutta. Kyselyyn on vastannut klo 19 mennessä yli 7560 vastaajaa, joista 76 prosenttia ei ymmärrä veropakolaisuutta. 

Monissa kommenteissa kyseistä toimintaa kritisoidaan monisanaisesti. Mutta useammassakin kommentissa huomautetaan, että eikö itsekin tekisi juuri samalla tavalla, jos se olisi mahdollista.

-No miten tämä eroaa muista Suomalaisista, jotka muuttavat eläkepäivinään Portugaliin, kysytään eräässä kommentissa.

-Jos kerran noin saa/voi tehdä, pulinat pois. Korjatkoon päättäjät epäkohdat, mitäs ovat jättäneet tuollaisen porsaanreijän, huomauttaa toinen kommentoija.

Joissakin viesteissä vaaditaan, että ylisuurille eläkkeille pitäisi laittaa piste.

Monessa kommentissa heijastuu myös tietynlainen tuskastuminen veropakoilun mahdollisuuteen. Tämä kiteytyy erityisesti yhdessä kommentissa: "Yhteisöllisyys ja talkoohenki on kadonnut. Kaikki mulle tänne heti!" 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.