Kahdeksan nerokasta siivouskikkaa: Näin kodistasi tulee putipuhdas!

Siivouskuningatar Auri, 27, nousi otsikoihin siivottuaan Tinder-deitin kotia tuntikausia – tällaisen käsittelyn toimittajan koti sai 5:49
Katso myös: maailman maineeseen noussut siivouskuningatar Auri Kananen auttoi syyskuussa toimittajaa kodin siivoamisessa.

Tiesitkö, että majoneesiakin voi käyttää puhdistusaineena?

Monen joulunodotukseen kuuluu perinteinen joulusiivous. Osa puhdistaa kotinsa vieraita, osa itseään varten. 

Mikäli siivouspuuskan syynä on lähinnä hyvän vaikutelman antaminen, kannattaa keskittyä luomaan siisti ja puhdas yleisilme nopealla siivouksella: järjestä tavarat paikoilleen, vie roskat pois, pyyhi pölyt ja keittiön tasot, imuroi ja pese vessa.

Mikäli energiaa löytyy perusteellisempaan siivoukseen, kokeile näitä nerokkaita niksejä, joilla kodista tulee entistäkin puhtaampi.

1. Pese seinät käsitiskiaineella

Seinien puhdistamiseen ei tarvitse kalliita aineita – saippuavesi ajaa asiansa. Pyyhi ensin pölyt pois seinistä ja pese ne sen jälkeen liinalla, joka on kastettu veteen, johon on sekoitettu hieman käsitiskiainetta.

2. Pyyhi pölyt kaihtimista sukalla

Vanha sukka pääsee siivouksessa hyötykäyttöön. Pirskottele sukka vedellä ja tartu se kädessäsi kaihtimeen. Liu'uta sukan peittämä käsi kaihtimen päästä toiseen, jolloin pöly poistuu kaihtimen molemmilta puolilta.

3. Ota tehot irti imurista

Lattia kannattaa imuroida ensin sivuttaisessa ja sen jälkeen pitkittäisessä suunnassa, jotta pinttynytkin lika lähtee irti. Imuroinnissa maltti on valttia, sillä hitaasti lattiaa läpikäydessään laite nappaa sisäänsä enemmän likaa.

4. Pese lattiat nelinkontin

Mopit ja luutut ovat käteviä, mutta siisteimmät lattiat saa pesemällä ne nelinkontin. Läheltä näkee paremmin likaiset paikat eikä mikään kohta lattiasta jää puhdistamatta.

Jos lattialla konttaaminen ei ole sinun juttusi, on luuttuaminen parempi vaihtoehto kuin lattioiden pesemättä jättäminen. Aloita luuttuaminen huoneen nurkista ja sivuilta. "Näpäytä" moppia edetessäsi, jotta siihen kertynyt lika irtoaa.

Katso alla olevalta videolta, mitä "näpäyttäminen" käytännössä tarkoittaa:

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

5. Ota hammasharja avuksi

Pienet kulmat, raot, ulokkeet ja uomat on helppo puhdistaa läpikotaisin vanhalla hammasharjalla tai muulla pienellä harjalla. Harjan tehoparina toimii pinnalle sopiva puhdistusaine.

6. Kiehuvaa vettä liesituulettimelle

Liesituulettimen suodattimet keräävät itseensä helposti rasvaa. Suodattimiin pinttyneen rasvan saa pois kiehuvalla vedellä ja rasvanpoistoaineella. Ota ensin suodattimet irti tuulettimesta ja pyyhi ylimääräinen rasva pois talouspaperilla. Levitä sitten suodattimen pintaan rasvanpoistoainetta. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja puhdista tukevalla harjalla.

Voit myös kokeilla ruokasoodaa ja etikkaa – testaa tätä niksiä.

7. Puhdista puupinnat majoneesilla

Majoneesin sisältämän öljyn on havaittu poistavan juomalasien puupinnoille jättämiä vesijälkiä. Peitä puupinnalle jääneet vesirenkaat runsaalla määrällä majoneesia, pistä päälle palanen talouspaperia ja anna seistä hetken. Pyyhi pois kuivalla puhtaalla liinalla.

8. Poista tahrat kankaista vauvojen puhdistuspyyhkeillä

Vauvojen puhdistuspyyhkeet ovat yllättävän tehokkaita siivousvälineitä, sillä ne sisältävät puhdistavia aineita ja vain vähän kosteutta. Kokeile vauvojen puhdistuspyyhkeitä esimerkiksi tekstiilitahroihin.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat