Kannabiskohun takia Tokiosta pois jäänyt huippusprintteri palaa radalle – löysi rangaistuksestaan positiivisen puolen

Kannabiskohun keskelle aiemmin kesällä päätynyt Sha'Carri Richardson palaa lauantaina juoksuradoille kilpailukieltonsa jälkeen. Richardson joutui jäämään pois Tokion olympialaisista, kun hänen Yhdysvaltain mestaruuskilpailuissa antamansa dopingnäyte sisälsi merkkejä kannabiksen käytöstä.

Richardson juoksi huhtikuussa Floridassa 100 metrin ennätyksensä 10.72 ja nousi yhdeksi olympialaisten suosikeista. Kesäkuussa hän lunasti paikkansa kisoihin Yhdysvaltain olympiakarsinnoissa, missä korjasi voiton ajalla 10.86.

Kaikki kuitenkin romahti, kun Richardsonin dopingnäytteestä paljastui merkkejä kannabiksen käytöstä. Hänen olympiakarsinnan tuloksensa mitätöitiin ja hänet asetettiin kuukauden kilpailukieltoon.

Richardson kertoi käyttäneensä marijuanaa helpottaakseen oloaan äitinsä kuoleman jälkeen.

Lauantaina Richardson kilpailee ensimmäisen kerran kilpailukieltonsa jälkeen, kun hän osallistuu Timanttiliigan osakilpailuun Eugenessa Yhdysvalloissa. Vaikka poisjäänti Tokiosta oli kova paikka, näkee juoksija kohussa jotain hyvääkin. 

– Lajimme sai paljon huomiota, negatiivista tai positiivista, mutta nyt ihmiset katsovat meitä, Richardson sanoi Reutersin mukaan.

– Tiedän, että monet urheilijat toivoisivat, että saisimme enemmän huomiota.

Eugenessa Richardson pääsee näyttämään kykynsä kovassa seurassa, sillä mukana ovat kaikki Tokion 100 metrin jamaikalaiset olympiamitalistit. Tokiossa kultaa vei Elaine Thompson-Herah, hopealle juoksi Shelly-Ann Fraser-Pryce ja pronssille Shericka Jackson. Kaikkiaan mukana Eugenessa on kuusi kahdeksasta olympiafinalistista.

– Odotan innolla juoksemista heitä vastaan ja sitä, että pystyn puristamaan heistä parhaan irti. Toivottavasti he pystyvät saamaan parhaan irti minusta, Richardson sanoi viitaten Thompson-Herahiin ja Fraser-Pryceen.

Richardson vakuuttaa olevansa kunnossa kilpailutauosta huolimatta.

– Harjoittelu on mennyt hyvin tilanteesta huolimatta. En voi valittaa. Lahjakkuuteni ei ole kadonnut mihinkään, joten olen valmis palaamaan radalle.


Timanttiliigan Eugenen osakilpailu C Moressa lauantaina 21. elokuuta kello 23 alkaen.




Lue myös:

    Uusimmat