Reuters: Yhdysvaltojen sprintteritähti kiinni dopingtestissä – olympiasuosikki pulassa

Yhdysvaltalainen pikajuoksija Sha'Carri Richardson on jäänyt dopingtestissä kiinni kannabiksen käytöstä, uutisoi Reuters. Sprintteritähti ei todennäköisesti pääse viivalle Tokion olympialaisissa. 

Reutersin lähteen mukaan käry tuli Yhdysvaltain olympiakarsinnoissa yhteydessä viime kuussa. Siellä Richardson, 21, juoksi naisten 100 metrillä voittoon ajalla 10,86. Positiivinen testitulos tarkoittaisi sitä, että Richardsonin suoritus mitätöitäisiin, eikä hän pääsisi näin USA:n olympiajoukkueeseen. 

Olympiakarsinnoissa neljänneksi tullutta ja näin varasijalle jäänyttä Jenna Prandinia on Reutersin mukaan jo lähestytty olympiamatkan tiimoilta. 

Richardsonin agentti Renaldo Nehemiah, Yhdysvaltojen antidopingtoimisto USADA ja Yhdysvaltojen yleisurheiluliitto USATF eivät ole vastanneet Reutersin yhteydenottoihin. 

Richardson kirjoitti aiemmin torstaina Twitteriin kryptisen viestin: "Olen ihminen". 

Kannabis on kielletty aine Maailman antidopingtoimiston Wadan listalla, mutta jos urheilija pystyy osoittamaan, ettei ainetta otettu urheilusuorituksen parantamiseksi, kilpailukielto voi olla kolme kuukautta vuosien mittaisen pannan sijaan. Hoito-ohjelmaan sitoutuminen voi lyhentää mahdollisen kilpailukiellon kuukauden mittaiseksi.  

Jos Richarsonin käry vahvistettaisiin ja hän saisi siitä kuukauden mittaisen kilpailukiellon, hänelle jäisi mahdollisuus osallistua olympialaisten pikaviestiin 6. elokuuta, jos USATF kelpuuttaisi hänet. 

Richardson on joussut ratasuoran tällä kaudella viidesti alle 11 sekunnin, parhaimmillaan aikaan 10,72

Alla oleva video: Oslon Timanttiliigassa nähtiin torstaina maailmanennätys, kun norjalaistähti Karsten Warholm alitti lähes 30 vuotta vanhan ME-ajan 400 metrin aitajuoksussa. 

Lue myös:

    Uusimmat