Yhdysvaltojen sprintteritähdelle kuukauden panna – positiivinen testitulos kannabiksesta

Sports Illustrated kertoo, että Yhdysvaltojen pikajuoksutähti Sha'Carri Richardson on hyväksynyt dopingkärystä seuranneen kuukauden kilpailukiellon.

Reuters kertoi aiemmin, että Richardson oli saanut positiivisen testituloksen kannabiksen käytöstä. Yhdysvaltain antidopingjärjestö tiedotti Richardsonin hyväksyneen kilpailukieltonsa. Tällä kaudella hirmuajan 10,72 juosseen Richardsonin suoritukset Yhdysvaltain olympiakarsinnoissa on hylätty.

Pikajuoksutähden kohtalo selviää Yhdysvaltojen olympiakomitean ja/tai maan yleisurheilun kattojärjestö USATF:n päätöksellä. Richardson juoksi voittoon maan olympiakarsinnoissa ajalla 10,86. Hän kertoi juoksun jälkeen NBC:lle, että hänen biologinen äitinsä oli kuollut viikkoa aiemmin. 

Richardson oli saanut tietää äitinsä kuolemasta kesken toimittajan haastattelun. Hän oli tämän jälkeen nauttinut kannabista. Hän kertoi, että äidin kuolemasta kuuleminen oli vienyt hänet paniikkiin.

– Haluan ottaa vastuun teoistani. Tiedän, mitä tein ja mitä minun ei tulisi tehdä. Tiedän, mitä en saa tehdä ja tein silti päätöksen. En keksi tekosyitä tai etsi myötätuntoa tapauksessani, mutta siinä tilassa oleminen ja tuollaisen kuuleminen oli todella raskasta, Richardson kertoi Sports Illustratedin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat