Kanadalaismiehen talosta löytyy jatkuvasti kutsumattomia vieraita – oppinut elämään hämähäkkien kanssa

Miksi kissa kehrää? 1:50
Miksi kissa kehrää? Kehrääminen ymmärretään usein tyytyväisyyden ilmaisemisena, mutta se voi merkitä paljon muutakin.

Keith löytää asunnostaan jatkuvasti pieniä ja isoja hämähäkkejä, muttei anna asian häiritä.

Keith Burgoyne jakaa asuntonsa useiden hämähäkkien kanssa. Kanadan Charlottetownissa jo seitsemän vuotta asunut Keith on oppinut hyväksymään sen, että hänen kotinsa on täynnä hämähäkkejä, kertoo CBC.

– Aluksi ajattelin "voi luoja, mitä tämä on". Nyt se on arkea. Jos näen hämähäkin kävelevän sisään, tiedän, miten se käyttäytyy, Keith kuvailee.

"Minulle tulee paha mieli niiden tappamisesta"

Miehen mukaan keväällä hämähäkit ovat noin yhdeksän millimetrin mittaisia. Vuoden mittaan otukset kasvavat. Kaikki ovat kuitenkin ilmeisesti samaa lajia, ja Keith antaa niille armoa: miehellä on hämähäkeille omistettu, oma "nappaamiskuppi".

– Jos kävelen hämähäkkiä kohti, se jähmettyy paikalleen. Otan kupin, panen sen hämähäkin päälle, nappaan sen kuppiin ja vien ulos. Minulle tulee paha mieli niiden tappamisesta, Keith sanoo.

Häätää vuodessa ainakin 20 hämähäkkiä 

Keith kertoo löytävänsä ison hämähäkin kesäkuukausien aikana joka viikko, ja vuodessa mies arvioi kantavansa ulos noin 20 hämähäkkiä. Seitistä Keith ei koskaan ole hämähäkkiä löytänyt.

Netistä mies ei ole onnistunut hämähäkin lajia selvittämään, sillä on kuvia julkaistuaan saanut yleensä vain ällötystä ilmaisevia kommentteja.

Keith sai kuvatiedusteluunsa vastaukseksi "en tiedä latinankielistä nimeä, mutta uskoakseni se kääntyy suoraan 'tapa tuo tulen avulla'." Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Hämähäkit voivat selvitä kodissa vuosia omissa oloissaan

CBC:n haastatteleman asiantuntijan Bob Hardingin mukaan kyseessä voisi olla huonehämähäkki. Ne eivät metsästä seitin avulla, mikä selittäisi sen, ettei Keith löydä koddstaan seittejä, Huonehämähäkit eivät kuitenkaan ole kovin suuria: niiden läpimitta ei ole kuin sentin luokkaa. Jalat kuitenkin ovat pitkät.

– Kun näet hämähäkin, joka pääsee yllättämään sinut ja juoksee pitkin lattiaa täyttä vauhtia, se näyttää aina isommalta, Bob kuvailee.

Bobin mukaan hämähäkit voivat selvitä kodissa vuosia, mutta viettävät yleensä aikaa omissa oloissaan, poissa näkösältä. Ne myös ovat hyödyksi ja syövät muita hyönteisiä, joita Keithkään ei kenties haluaisi asuntoonsa.

Lue myös:

    Uusimmat