Kampaaja näyttää, kuinka paljon shampoota hiustenpesuun oikeasti tarvitaan

Neljä naista lopetti hiusten pesemisen – tällainen oli lopputulos 1:12
Neljä naista lopetti hiusten pesemisen shampoolla. Katso videolta, miltä tukka näyttää näyttää yhden, kahden tai neljän viikon pesemättömyyden jälkeen!

Shampoolla ei tarvitse läträtä hiuksia pestessään. Kampaaja osoittaa TikTok-videollaan, että vähemmän voi olla enemmän.

Brittiläinen ammattikampaaja jakaa TikTok-tilillään @sarahbrawleyhair vinkkejä hiustenhoitoon sekä kertoo yleisiä virheitä, joita ihmiset tekevät tukkansa kanssa. Yksi niistä liittyy shampoon käyttöön. Paksutkin hiukset nimittäin puhdistuvat huomattavasti pienemmällä määrällä shampoota kuin moni luulee. 

Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Kampaaja todistaa videollaan, että suunnilleen pienen lusikallisen kokoinen loraus shampoota riittää, kun hiukset ovat läpikotaisin märät ja shampoota hierotaan käsien välissä ennen levittämistä. Vettä tulisi lisätä hiuksiin vielä shampoopesun aikanakin.

Päänahka ja hiusten juuret pestään pienellä määrällä shampoota kahdesti.

Shampoota tulisi hieroa vain hiuspohjaan, sillä aine voi kuivattaa latvoja. Huuhtelun aikana myös latvat puhdistuvat.

Liika pesu ja aineilla läträys voi kostautua

Moni videon nähnyt on hämmästynyt siitä, kuinka vähän shampoota hiustenpesuun oikeasti tarvitaan. Jotkut kyselivät, pitääkö myös hoitoainetta käyttää yhtä vähäisiä määriä.

Vastaus on kyllä. Hoitoainetta tarvitaan vain noin ison vadelman verran. Jos hiukset ovat huonossa kunnossa tai ne vaativat kunnon tehohoidon, määrän voi tuplata.

Liiallinen läträäminen shampoolla ja hoitoaineella voi aiheuttaa esimerkiksi hilseilyä, hiusten latistumista ja sähköisyyttä. 

Yleinen hiustenhoitoon liittyvä virhe on myös pestä hiukset liian usein. Shampoo poistaa päänahasta ja hiuksista luonnollisia öljyjä, jolloin kuivunut päänahka alkaa tuottamaan entistä enemmän talia. Hiusten liiallinen pesu voi siis saada ne rasvoittumaan kahta kauheammin.

Haaveissa onnistunut kotivärjäys? Nappaa videolta ammattilaisen vinkit.

Näin värjäät hiukset kotona onnistuneesti – ammattilaisen vinkit 5:06

Lue myös:

    Uusimmat