Ei enää rasvaisen näköisiä hiuksia! Näin paljon hiustuotteita tulisi oikeasti käyttää

Kärsitkö usein hiusongelmista, kuten hilseestä ja rasvoittuvuudesta? Ratkaisu näihin ongelmiin saattaa löytyä tavasta, jolla annostelet hiustenhoitotuotteita. 

New Yorkissa sijaitsevan Sassoon Salongin johtaja ElaineMitchell paljastaa nyt parhaimmat hiustenhoitovinkkinsä. Jos naisen täytyisi antaa ihmisille yksi hiusvinkki, se liittyisi hiustenhoitotuotteiden annosteluun. Naisen mukaan esimerkiksi shampoon liikakäyttö voi tuoda mukanaan monia ikäviä ongelmia, kuten hilseilyä ja hiusten latistumista.

Mitchellin mukaan yksi shampoopullo riittää todella pitkäksi aikaa, sillä shampoota tulisi annostella kädelle noin vadelman verran. Jos hiuksesi ovat äärimmäisen pitkät, voi shampoon määrän tuplata. 

Liian vähän on parempi kuin liikaa

Myös hoitoainetta tarvitaan vain noin ison vadelman tai karhunvadelman verran. Jos hiuksesi ovat huonossa kunnossa tai ne tarvitsevat kunnon hoitoa, määrän voi tuplata. Tärkeää olisi myös keskittyä päänahan ja juurten sijaan hiusten latvoihin ja varmistaa, että huuhtelet hiuksesi huolellisesti hoitoaineesta. Huolimattomasti huuhdeltu hoitoaine saa nimittäin hiuksesi näyttämään helposti latistuneilta. 

Myös erilaisten seerumien ja hiusöljyjen liikakäyttö saa hiuksesi helposti näyttämään siltä, kuin et olisi käynyt suihkussa viikkoon. Jos haluat ravita hiuksiasi ilman, että ne näyttävät rasvaisilta, annostele hiusöljyä noin hasselpähkinän verran.

Hiusvahankin käytön kanssa kannattaa olla tarkkana. Liian paljon vahaa ja saatat joutua hyppäämään takaisin suihkuun. Jos annostelet hiusvahaa liikaa, hiuksesi saattavat muuttua hallitsemattomiksi ja mattapintaisiksi kammattavien ja kiiltävien hiusten sijaan. Vahaa kannattaakin annostella noin kahvipavun verran.

Sopiva määrä hiusvaahtoa on puolestaan noin keskikokoisen tomaatin verran.

***

Lähde: Today 

Lue myös:

    Uusimmat