Kameratestaaja arvioi OnePlus 6T:n: Ihan hyvä muttei terävintä kärkeä – ”hyvä valinta, joka ei maksa omaisuuksia”

Kameratestaukseen erikoistunut DxOMark on julkaissut arvionsa OnePlussan marraskuun alkupuolella myyntiin tuomasta OnePlus 6T -älypuhelimesta.

OnePlus 6T:ssä on täysin samat kamerakennot ja -optiikka kuin edeltävässä OnePlus 6:ssa, mutta julkistuksen yhteydessä OnePlus korosti ohjelmiston puolella tekemiään päivityksiä kuvien prosessointiin sekä esimerkiksi uutta erillistä Nightscape-yökuvaustilaa.

OnePlus 6T nappasikin DxOMarkilta pari pistettä paremman arvosanan kuin keväällä julkaistu OnePlus 6. Kokonaisarvosanaksi muodostui 98 pistettä verrattuna OnePlus 6:n 96 pisteeseen. Pistemäärällään OnePlus 6T peittosi esimerkiksi Applen iPhone X:n ja Huawein Mate 10 Pron, eli näiden valmistajien loppuvuoden 2017 huippumallit.

Huawein, Applen, Samsungin, Xiaomin ja HTC:n pian päättyvän vuoden 2018 aikana julkaistut huippupuhelimet kuitenkin ovat kamerakyvyissä DxOMarkin mukaan OnePlus 6T:n edellä. Korkeimmat pisteet, 109, DxOMarkilta on saanut Huawein kevään P20 Pro. Loppuvuoden Mate 20 Prosta DxOMark ei ole vielä arviota julkaissut.

”OnePlus 6T:ssä on kunnioitettava kamera älypuhelimeen sen suoriutuessa yhtä hyvin kuin parhaiten arvostellut puhelimet tietokannassamme useimmissa kategorioissa – ja jopa ohittavan niiden suorituskyvyn muutamilla alueilla. Valokuvien erinomaisen automaattitarkennuksen lisäksi OnePlus 6T on loistava valotuksessa ja väreissä, ja kuvausvalon suorituskyky on erittäin hyvä”, summaa DxOMark OnePlus 6T:n kameran vahvuuksia.

OnePlus 6T:n kaksoiskamera koostuu 16 megapikselin optisesti vakautetusta pääkamerasta sekä 20 megapikselin toisesta kamerasta. Molemmat on varustettu varsin suurella f/1,7-koon aukolla. Toinen kamera ei tuo mukaan optista zoomia tai suurempaa laajakulmaa, vaan sitä hyödynnetään vain pääkameran tukena.

Tästä myös DxOMark antaa kritiikkiä. ”Suurimmat heikkoudet ovat optisen zoomin puute, ongelmat kohinan kanssa vähäisessä valossa sekä jotkin näkyvät artefaktit. Lukuun ottamatta kohinan hallintaa 6T edustaa kuitenkin parannusta verrattuna vanhempaan sisarukseensa OnePlus 6:een; lyhyesti todettuna, OnePlus 6T on hyvä valinta huippuluokan älypuhelimeksi, joka ei maksa omaisuuksia.”

OnePlus 6T:n hinnat lähtevät 549 eurosta, ja monet sitä paremmat pisteet DxOMarkilta kamerastaan saaneet puhelimet jopa tuplasti tai enemmän.

Myös OnePlus 6 on saanut päivityksenä OnePlus 6T:n yhteydessä esiteltyjä ohjelmistouudistuksia, joten senkin kameraominaisuuksien pitäisi olla parantuneet keväästä. Tällä hetkellä viimeisimmillä ohjelmistoversioilla puhelinten välillä ei siis kamerassa pitäisi olla merkittävää eroa.

Yleisesti OnePlus 6T:n tärkeimpiä uudistuksia OnePlus 6:sta ovat hieman suurempi näyttö, takaa osaksi näyttöä siirtynyt sormenjälkilukija, 12 prosentilla kasvanut akun kapasiteetti sekä näiden muutosten uhrina pois jäänyt erillinen kuulokeliitäntä. Designiltaan OnePlus 6T muistuttaa läheisesti OnePlus 6:ta, ja on edelleen takaa lasipintainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja