KalPa teki tuntuvat tappiot – juhlakausi päättyi ikävästi

Jääkiekon SM-liigaseura KalPa teki 90-vuotisjuhlakaudellaan koronaviruspandemian vaikutuksesta tuntuvat taloudelliset tappiot.

KalPa Hockey Oy:n tilikauden tappio oli 253 414 euroa, kun edellisellä sesongilla 2018–19 se oli tehnyt voittoa 405 192 euroa. Liikevaihto pysyi 6,7 miljoonassa eurossa edelliskauden tapaan.

– Päättynyt kausi oli KalPan 90-vuotisjuhlakausi, jonka vuoksi panostimme pelaajistoon aiempia kausia enemmän. Pudotuspelipaikka oli jo varmistettu, kun yllättäen maaliskuussa kausi jouduttiin keskeyttämään. Kauden keskeyttäminen peruutti luonnollisesti kaikki tulevat ottelutapahtumat ja lisäksi hallista peruuntui keväälle suunniteltu konsertti ja maaottelu. Hieman myöhemmin myös ravintola Pelimies jouduttiin sulkemaan tilapäisesti, KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman sanoo seuran tiedotteessa ja jatkaa:

– Tämä toimintaympäristön äkillinen muutos käänsi tilikauden tuloksen tappiolle, kun talouden sopeutustoimien vaikutukset konkretisoituvat lähes täysin vasta kaudelle 2020–2021.

KalPa budjetoi tulevalle kaudelle 6,4 miljoonan euron liikevaihdon. Budjetoitu yleisökeskiarvo on 3 100 katsojaa ja pelaajabudjetti on 1,7 miljoonaa euroa. KalPa tavoittelee tilikaudesta nollatulosta.

– Tulevaan kauteen lähdemme poikkeuksellisen epävarmassa tilanteessa. Olemme sopeuttaneet toimintaa kevään aikana reippaasti ja pystymme nyt paremmin kestämään mahdollisen tilanteen pitkittymisen. Tällä hetkellä tilanne Suomessa on menossa hyvään suuntaan ja se antaa meille uskoa siihen, että saamme kauden käyntiin syksyllä, Saksman kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat