HPK teki yli 200 000 euron voitot – uskoo koronan vaikuttavan yli miljoonalla eurolla

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kertoo koronakriisin aiheuttamista vaikeuksista:"Jokaisen seuran täytyy tehdä omat ratkaisunsa" 5:27
Videolla HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola puhuu korona-ajasta ja sen vaikutuksista SM-liigaseuran arkeen.

Perjantaina SM-liigaseura Tampereen Ilves kertoi viime tilikautensa olleen voitollinen. Samoja positiivisia uutisia kuului myös Hämeelinnasta.

HPK:n taustayhtiö HPK Liiga Oy:n viime tilikauden liikevoitto oli 325 089,65 euroa. Rahoituskulujen ja verojen jälkeen voitto oli 251 470,11 euroa.

Positiivinen tulos on jatkumoa viime tilikauden jäljiltä. Tuolloin HPK takoi 382 650,85 euron voitot.

HPK Liiga Oy:n liikevaihto (6 610 886,89) laski noin 385 000 euroa edellisvuoteen nähden. Yhtiön mukaan merkittävin syy oli koronaviruspandemian aiheuttama Liiga-kauden keskeytyminen.

– Liiketulos on palkinto isosta työmäärästä, jonka koko organisaation kaikki ihmiset ovat tehneet menneen vuoden aikana. Strategiamme yhtenä päätavoitteena on ollut yhtiön vakavaraisuuden ja taseen kuntoon laittaminen. Kun Matkalla Huipulle osa 2 -projektimme alkoi, haaveena oli, että 90-vuotias HPK on velaton. Ja voimme nyt sanoa, että tämä tavoite on käytännössä toteutettu. Ilman motivoitunutta, sitoutunutta ja ammattitaitoista henkilöstöä liiketuloksemme ei olisi tällainen. Tämä usean vuoden vahva tekeminen antaa meille nyt hieman selkänojaa kohti syksyä, joka tulee olemaan haasteellinen ja täynnä epävarmuutta. Mutta tärkeintä on se, että Hämeenlinnan Pallokerhon tulevaisuus on taattu, HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen sanoo.

HPK uskoo, että koronaviruspandemia tulee vaikuttamaan yhtiön seuraavaan tilikauteen yli miljoonalla eurolla.

– HPK Liiga Oy tavoittelee nyt alkaneelle tilikaudelle noin 5,5 miljoonan euron liikevaihtoa ja nollatulosta. Pelaajabudjettimme säilyy alkavalle kaudelle edellisen kauden tasolla. Edellisten kausien hyvät tulokset antavat nyt hyvän selkänojan, johon nojata haastavana aikana, Toivanen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat