Tappara jättitappio niskassa uudelle areenalle – korona niellyt valtavan summan

Millainen kausi Tapparalta nähtiin? –"Ailahteleva, sekava..." 4:55
Videolla tiivistelmä Tapparan pelillisestä panoksesta kaudella 2020-21.

SM-liigan yleisörajoitukset iskivät rajun loven Tampereen Tapparan talouteen. 

Tamhockey Oy teki tilikaudella (päättynyt 30.4) 780 000 euron tappion 5,42 miljoonan euron liikevaihdolla. Suurin syy oli rajoitettu yleisömäärä: yhdeksän ottelua pelattiin rajoitetulle yleisölle ja 21 täysin tyhjille katsomoille. 

Yhtiön liikevaihto oli 3,13 miljoonaa euroa pienempi kuin edellisenä vuotena. 

Kuluja pystyttiin vähentämään 1,14 miljoonaa euroa ja julkista tukea tuli 1,2 miljoonaa euroa, mutta sekään ei riittänyt. 

Koska tulonmenetyksiä tuli jo edellisellä kaudella, Tapparan tiedotteen mukaan koronaepidemian takia tappiota on tullut kumilatiivisesti kaksi miljoonaa euroa. 

Omistajat sijoittivat yhtiöön tilikaudella 800 000 euroa, ja osa yhteistyökumppaneista ja kannattajista luopui oikeuksistaan hyvityksiin. 

– Koronaepidemia iski meihin lujaa, mutta kiitos Tappara-yhteisön sekä yhteiskunnan tuen olemme pystyneet valmistautumaan alkavaan kauteen, joka on Tapparalle historiallinen, toimitusjohtaja Mika Aro sanoi tiedoitteessa. 

Aro viittasi uudelle Tampereen jättiareenalle siirtymiseen. Tappara pelaa 12 ottelua Hakametsästä ennen siirtymistä uuteen rakennukseen. 

Tappara sijoittui päättyneellä kaudella SM-liigassa neljänneksi. 

Lue myös:

    Uusimmat