SM-liigan yllättäjältä iso taloudellinen voitto

KalPa onnistui päättynellä kaudella myös taloudellisesti. KalPa Hockey Oy teki tilikaudella 2023–24 voittoa 189 749 euroa, kuopiolainen jääkiekon SM-liigaseura tiedottaa.

KalPa Hockey Oy:n viime vuodet ovat olleet taloudellisesti tuottoisia. Kaudella 2022–23 tulos oli 419 970 euroa voitokas.

– Jos katsotaan pelkästään operatiivista toimintaa ja jätetään kertaluontoiset erät pois laskuista, tuloksemme jopa parani jonkin verran vuoden takaisesta. Edelliseen tilikauteen sisältyi NHL-korvauksia sekä Liigan osinkoa, jotka jäivät tältä vuodelta pois. Liigan sisällä kilpailu on kovaa ja pelaajabudjetit ovat nousseet lähes jokaisella paikkakunnalla, ja tämä vaikuttaa tietenkin myös meihin. Joukkueeseen joudutaan käyttämään enemmän rahaa, jotta pysymme kilpailukykyisenä, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman kertoi.

Yhtiön liikevaihto nousi ensimmäistä kertaa yli yhdeksään miljoonaan euroon, kun se oli päättyneellä tilikaudella 9 470 191 euroa. KalPa Hockey Oy teki liikevaihdossa jälleen uuden ennätyksensä.

– Edellinen tilikautemme oli ennätyksellinen reilulla 8,7 miljoonalla ja rikoimme sen nyt reilusti. Olemme hyvillä askelilla ja käyrä näyttää mukavasti ylöspäin. Tätä suuntaa haluamme totta kai jatkaa myös tulevaisuudessa, Saksman kommentoi.

Myös omavaraisuusaste kehittyi. Se on nyt 59,1 prosenttia, kun edellisessä tilinpäätöksessä kyseinen aste oli 53,3 prosenttia.

– Omavaraisuusasteemme nousi jälleen, ja lähes 60 prosentin omavaraisuusastetta voi pitää jo todella hyvänä. Meillä on investointikykyä toiminnan kehittämiseksi ja se on meille todella tärkeää.

KalPa sijoittui viime SM-liigakaudella odotuksia korkeammalle, neljänneksi. Kuopiolaisseura oli runkosarjan jälkeen seitsemäs, mutta se teki kovan tempun puolivälierissä pudotettuaan runkosarjakakkosen Ilveksen tylysti voitoin 4–1.

Lue myös:

    Uusimmat