Kallis skandaali ei estä Alonson McLaren-paluuta

McLaren-pomo Ron Dennis vakuuttaa, ettei vuonna 2007 tapahtunut tietovuotoskandaali, josta aiheutui McLaren-tallille sadan miljoonan dollarin sakko, estä Fernando Alonson paluuta.

Skandaali alkoi, kun McLaren-tallin insinööri Mike Coughlan sai Ferrari-autoa koskeneita tietoja Ferrari-tallin mekaanikolta Nigel Stepneyltä. McLarenilla tuolloin ajanut Alonso oli omalta osaltaan mukana skandaalissa, sillä hän sai yhdessä testikuljettaja Pedro de la Rosan kanssa Coughlanilta Ferraria koskevaa aineistoa. De la Rosa ja Alonso vaihtoivat keskenään viestejä Ferrari-aineiston tiimoilta, vaikka tiesivät sen olevan laittomasti vuodettua tietoa.

Jättisakon lisäksi McLaren menetti kaudella 2007 kaikki valmistajien MM-pisteensä, koska talli hyödynsi Ferrarilta vuodettuja tietoja. Alonso välttyi rangaistukselta saatuaan syytesuojan, koska hän auttoi tapauksen tutkinnassa. Alonso lähti McLarenilta kauden 2007 jälkeen, mutta hänen huhutaan olevan lähellä McLaren-paluuta ensi kaudella.

– Fernando ei ollut käynnistäjä. Hän oli vain osatekijä. Kyse oli muiden henkilöiden toimista. Sähköpostit Fernandon ja Pedro de la Rosan välillä olivat varsin epäolennaisia, Dennis kertasi seitsemän vuoden takaista skandaalia lauantaina Sky Sportsin haastattelussa.

Dennisin mukaan McLaren ei ole tehnyt ensi kauden osalta vielä yhtään kuljettajasopimusta. Dennis myöntää keskustelleensa kaikkien kärkipään kuljettajien kanssa eivätkä vanhat eripurat kenenkään kanssa ole esteenä sopimukselle.

– Ei ole mitään esteitä Lewis Hamiltonin paluulle. Ei ole mitään esteitä Fernando Alonson paluulle. Eikä ole esteitä Kevinin (Magnussen) ja Jensonin (Button) jatkamiselle, Dennis linjaa.

Lue myös:

    Uusimmat