Hurja paljastus Fernando Alonson hämärätouhuista – lahjoi ruskeilla kirjekuorilla: "Se oli täynnä käteistä"

McLarenin entinen mekaanikko Marc Priestley paljasti Fernando Alonson poikkeuksellisen tempun kaudelta, jolloin espanjalaiskuski taisteli kiivaasti Lewis Hamiltonin kanssa brittitallin herruudesta.

Alonso ja Hamilton olivat vain yhden kauden tallikavereita vuonna 2007, sillä kaksikon tulinen valtataisto rasitti McLarenin tallin sisäistä dynamiikkaa kestämättömällä tavalla.

Hamilton ei tulokaskuskin statuksestaan huolimatta suostunut alistumaan kaksi maailmanmestaruutta voittaneen Alonson edessä, mikä sai Oviedon ohjuksen turvautumaan varsin kyseenalaiseen toimintaan tallin sisällä.

Tunnetuin tapaus nähtiin Unkarin osakilpailussa, jossa Alonso vaikutti tahallisesti hidastaneen tallikaverinsa nopeaa vetoa aika-ajoissa.

Nyt McLarenin silloinen mekaanikko Marc Priestley on paljastanut, miten Alonso yritti saada tallin väkeä puolelleen puhtaasti lahjomalla heitä rahalla. Priestley kuvailee PitStop-podcastissa, miten espanjalaiskuskin luotettu sujautteli lahjuksia talliväelle erään GP:n yhteydessä.

– Kaudella 2007 oli hetki, jolloin Fernando saapui kisaan, ja minä tulin samaan aikaan paikalle, kun Fernandon manageri tai kuntovalmentaja jakoi ruskeita kirjekuoria täynnä käteistä kaikille, jotka eivät olleet työskennelleet Lewisin auton kanssa.

– Hänen tiiminsä, tukitiimi, minä johdin tallin vara-autoa työstävää tiimiä, me kaikki saimme tällaiset ruskeat kirjekuoret ja muistan sen sisällä olleen jotain 1 500 euroa, Priestley kertoo.

Priestley kuvailee hämmennystään kirjekuoren avaamisen yhteydessä.

– Oli hämärää saada merkitsemätön ruskea kirjekuori ja minä vain kiittelin, että mikä tämä on, sitten kuntovalmentaja vain jatkoi matkaansa, ja minä jäin siihen kädessäni tämä juttu. Avasin sen ja se oli kirjaimellisesti vain täynnä käteistä.

– Sitä alkoi katsoa ympärilleen ja kaikki kollegat olivat saaneet sellaisen ja kyselivät olinko avannut omani jo. "Paljonko sinä sait?" Se alkoi yhtäkkiä levitä ympäri tallia, ja ainoat, jotka eivät saaneet niitä olivat Lewisin porukka.

"Lewis pelasi pientä peliä median kanssa"

Pikkuhiljaa Priestley ja muu mekaanikkoväki alkoi ymmärtää, mitä juuri oli tapahtunut.

– Hän yritti kerätä itselleen tukea, hän yritti rohkaista ihmisiä tukemaan hänen puoltaan tässä intensiivisessä taistossa, jonka keskellä olimme.

– Toisaalta voi sanoa, että se oli ovela taktiikka, mutta lopulta talli tietenkin sai kuulla siitä ja pakotti meidät lahjoittamaan kaiken hyväntekeväisyyteen, mikä oli ihan okei, mutta se oli pieni kurkistus kahteen erilaiseen mielenlaatuun.

– Lewis teki erilaisia asioita, Lewis pelasi pientä peliä median kanssa, he molemmat tekivät asioita väärin ja oikein, eikä kukaan meistä ole täydellinen. Molemmilla oli eri tapa olla paras F1-kuljettaja, ja molemmat saavuttivat loistavia tuloksia, mutta heillä oli kaksi todella erilaista lähestymistä asiaan, Priestley summaa.

Hamilton hävisi mestaruustaiston tuona vuonna niukasti Ferrarin Kimi Räikköselle kauden viimeisessä osakilpailussa. 

Alonson ja Hamiltonin yhteiselo päättyi kauden jälkeen, kun ensin mainittu siirtyi takaisin Renault'n rattiin kahdeksi seuraavaksi kaudeksi ennen jättisopimusta Ferrarin kanssa.

Tällä hetkellä Alonso ajaa Alpinella ja siirtyy ensi kaudeksi Aston Martinin F1-talliin. Hamilton ajaa parhaillaan toiseksi viimeistä sopimuskauttaan Mercedeksellä.

1:04
Formula 1 -sarjaan tuleva Audi julkaisi hiljattain havainnekuvia tulevaisuuden F1-visiostaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja